utorak, 07 novembar 2023 05:59

Otkrivene dve zemunice za skrivanje krijumčara: U Somboru, Subotici, Kikindi i Pirotu pronađeno 165 migranata

Protiv četiri osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi

U nastavku akcije na suzbijanju iregularnih migracija kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji Pirota, Kikinde, Subotice i Sombora pronašli su ukupno 165 iregularnih migranata, saopštio je MUP.

Policija je izvršila kontrolu 10 objekata i 7.372 vozila, dok su protiv 33 osobe podnete prekršajne prijave iz Zakona o strancima.

Takođe, protiv četiri osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok se još jedna osoba tereti za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

U ovoj akciji policija je otkrila dve zemunice u kojima se skrivaju krijumčari i pronašla okvir od automatske puške sa 30 metaka, kao i agregat. Takođe, oduzeta su tri vozila i manja suma novca.

Policija će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati sve policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija kako bi se stanovništvo osećalo još bezbednije i sigurnije, navodi se u saopštenju.

Slobodno vreme

Lifestyle

S obzirom da ulazimo u prolećnu sezonu, gde temperature postepeno rastu, raste i aktivnost miševa i pacova koji traže me...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.