utorak, 07 novembar 2023 05:58

Svečano otvaranje izložbe “Sentimentalno (u)čita(va)nje”, umetnice Katarine Kaplarski Vuković

U utorak, 14. novembra 2023. godine, u Velikoj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Sentimentalno (u)čita(va)nje”, umetnice Katarine Kaplarski Vuković s početkom u 19.00 časova.

Postavka izložbe trajaće do 1.decembra 2023. godine.

Biografija Katarine Kaplarski Vuković:

Dr um. Katarina Kaplarski Vuković je interdisciplinarna umetnica i vanredna profesorka u oblasti Digitalni mediji na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. U svom radu često kombinuje digitalnu estetiku i tehnologije sa tradicionalnim medijima. Na izložbama je prikazivala štampane radove, interaktivne instalacije, VR instalacije, video radove, ctreže, slike na platnu, fotografije. Diplomirala je Primenjeno vajarstvo (2003) na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu , a Interdisciplinarne magistarske (2008) i doktorske studije (2013) u oblasti Višemedijske umetnosti je završila na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Njen doktorski projekat je jedan od prvih u regionu na temu istraživanja interneta kao umetničkog medija. Prof dr Kaplarski Vuković ima solidnu i konstantnu umetničku praksu. Svoje radove izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama i umetničkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici pregledali podatke 99 miliona vakcinisanih protiv korona virusa i napravili listu nuspojava i neželjenih reakci...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.