četvrtak, 26 oktobar 2023 10:45

Predškolska ustanova „Vera Gucunјa“ obeležila 138 godina postojanјa

U Narodnom pozorištu u Somboru, sinoć je obeleženo 138 godina od osnivanja Predškolske ustanove „Vera Gucunja“. Prisutne goste, predstavnike lokalne samouporave, vaspitače, roditelјe i decu, pozdravila je direktorica ove ustanove, Aleksandra Perović, koja se zahvalila svom osoblјu na trudu koji ulažu u vaspitanje naših najmlađih, kao i predstavnicima Grada Sombora koji sve ove godine daju nesebičnu podršku.

Ispred Grada Sombora, proslavi je prisustvovala zamenica gradonačelnika, Ljilјana Tica i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov. Tom prilikom, Zamenica Tica je pozdravila prisutne u Narodnom pozorištu i dodala kako je čast biti u prilici da zajedno sa vaspitačima i roditelјima, prisustvuje ovakvom događaju koji je na ponos kako sugrađana, tako i Grada Sombora.

„Želim posebno da se obratim i zahvalim svim zaposlenima u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“, za vaš trud i savesnost koju iskazujete u tako izuzetno važnom segmentu naših života kakav je briga o deci najmlađeg uzrasta. Dodala bih da, uz edukativno umeće, nerazdvojno idu lјubav i humanost. Vi izdašno ispolјavate sve ove atribute lјudskosti, toliko neophodne kada je reč o staranju za decu i za formiranje njihovih ličnosti. Kao i svi mi, i Grad se sa lјubavlјu stara o brojnim drugim potrebama naših najmlađih sugrađana, posebno o njihovoj bezbednosti, te je pokrenuo i akciju o sticanju početnih znanja u saobraćaju. Zbog toga je počelo opremanje svih objekata Predškolske ustanove biciklićima, tepisima sa aplikacijama saobraćajnica i raskrsnica, znacima horizontalne signalizacije, edukativnim igračkama, saobraćajnim znacima i drugim didaktičkim sredstvima, koja mališanima pružaju prva saznanja o bezbednom učešću u saobraćaju. Verujući da zajednički možemo da učinimo još dosta toga na stvaranju što bolјih uslova za vaš rad i za boravak dečice u predškolskim ustanovama, najsrdačnije vam, u ime Grada Sombora, čestitam Dan ustanove“, izjavila je zamenica gradonačelnika Ljilјana Tica.

Kao znak zahvalnosti, zamenica gradonačelnika Ljilјana Tica, dobila je na poklon sliku koju su naslikali mališani ove Predškolske ustanove, koji su ujedno izveli i netipičnu predstavu, u kojoj nije postojao scenario niti pripreme za njenu izvedbu, već je sve prepušteno improvizaciji i dečijoj mašti i interesovanjima.

Somborska Predškolska ustanova je dobila naziv po sugrađanki Veri Gucunji, lekarki i humanisti, nastradaloj u antifašističkoj borbi. Danas su u sastavu ove ustanove 32 dečja vrtića, u kojima se nalazi oko 1800 mališana.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.