četvrtak, 19 oktobar 2023 14:05

Oktobarska nagrada grada Sombora za 2023. godinu Davidu Kecmanu Daku

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 174. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 13. tačaka.

Na 174. sednici, članovi Gradskog veća su usvojili predlog za dodelu Oktobarske nagrade Grada Sombora za 2023. godinu, u kojem se navodi da je Komisija za sprovođenje postupka i utvrđivanje javnih priznanja na sednici održanoj 11. oktobra, razmotrila sve pristigle predloge i donela konačnu odluku o dobitniku nagrade. Za 2023. godinu, Oktobarska nagrada dodelјena je Davidu Kecmanu Daku, kao priznanje za izuzetne rezultate u višegodišnjem radu, odnosno nagradu za trajno životno delo. David Kecman Dako je dobitnik mnogih književnih i novinskih nagrada, kao i javnih društvenih priznanja kao što su: Povelјa Zadužbine Jakov Ignjatović 2009. godine, Velika plaketa Srpskog kulturnog kluba u Budimpešti 2023. godine i mnoge druge. Autor je mnogih likovnih kritika o delima mnogih umetnika, a uz novinarski i književni rad u kom je objavio 28 knjiga poezije, proze, eseja i književnih kritika, iza sebe ima višedecenijsko delovanje na polјu izdavačke delatnosti kao i uspešnost u uređivanju novina i časopisa. Dobitnik Oktobarske nagrade će takođe, dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 120.000,00 dinara.

Članovi Gradskog veća su, između ostalog, prihvatili predlog Aneksa ugovora o ustanovlјavanju prava stvarne službenosti prolaza u korist Grada Sombora na katastarskim parcelama u svojini APV, a kojima upravlјaju JVP „Vode Vojvodine“, za potrebe izgradnje zalivnog polјa „Stapar“. Gradsko veće je na 174. sednici, odobrilo zahtev JKP „Zelenilo“ Sombor, za izgradnju nadstrešice za komunalnu mehanizaciju.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.