ponedeljak, 02 oktobar 2023 11:06

Petodnevni festival klasične muzike u Somboru

Somborske muzičke svečanosti – SOMUS planirano je da se održe od 19. do 23. oktobra u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru. Za tu priliku okuplja se veliki broj muzičara iz regiona, ali i iz Evrope i sveta.

SOMUS je festival klasične muzike i godinama predstavlja jedan od prepoznatljivih brendova grada Sombora. Jedanaesto izdanje donosi pet programa u pet dana festivala: Ekipa iz Snova, Gužva na sceni, Esktra-devičanski romantizam, Tri, četiri (Novi)Sad i Makedonissimo. Muzičari iz Francuske Italije, Nemačke, Irske, Slovenije, SAD-a pridružiće se domaćim muzičarima i obradovati publiku delima najvećih kompozitora svih vremena – Bramsa, Bartoka, Mocarta, Štrausa, Betovena, Šuberta…

Muzikon otvara koncertnu sezonu sa gošćama iz Kraljevskog Orkestra…

– Ponosni smo što kontinuirano realizujemo najstariji festival klasične muzike u našoj zemlji. SOMUS je od izuzetnog značaja za grad Sombor, što dokazuju uvek prepune sale i nadamo se da će se ova lepa tradicija nastaviti, kako na ovom izdanju, tako i u godinama koje slede – izjavila je Vesna Šašić, direktorka Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor.

Svi programi SOMUS-a se održavaju u Svečanoj sali Gradske kuće. Organizator festivala je Kulturni centar „Laza Kostić” Sombor, uz podršku Grada Sombora, Ministarstva kulture, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i „C. Bechstein” centra.

Izvor Politika.rs

 

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.