utorak, 19 septembar 2023 06:47

Završena rekonstrukcija Doma zdravlja u Somboru (VIDEO)

Radovi na rekonstrukciji, adaptaciji, sanaciji i dogradnji objekta Doma zdravlja u Somboru su završeni i ambulante su počele sa radom u potpuno obnovljenim uslovima, na staroj adresi u Mirnoj ulici. 

Nakon godinu dana, radovi na rekonstukciji zgrade Doma zdravlja u Somboru su završeni. Obnovljene su instalacije, urađeno grejanje, dva nova lifta, klima uređaji, dojava požara i još mnogo toga, a pored uređene zgrade radi se i na popunjavaju sadržaja samog Doma zdravlja.

"Mi smo dobili pokretni mamograf i do sada je odrađeno više od 300 pregleda, a isto toliko žena još čeka za pregled prve mamografije, a zajedno sa Gradom smo uspeli da žene sa sela dovezemo po potrebi. I dalje nastavljamo sa projektom obilaska seoskih ambulanti sa pokretnim ultrazvučnim apartatom. Tu smo isto odradili veliki broj pregleda i otkrili bolesti u nekim ranijim stadijumima", rekla je doktorka Emeše Uri, direktorka Doma zdravlja "Dr. Đorđe Lazić" u Somboru.

Novina je i da na školskom odeljenju radi dečiji pulmolog, a uskoro će početi da se obavljaju i alergo testovi. Mladi lekari koji rade na selima od oktobra meseca imaće mogućnost obuke za rad na ultrazvuku.

" frameborder="0" allowfullscreen scrolling="no">

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.