subota, 16 septembar 2023 06:24

Umetnost ublažava posledice nevremena - od polomljene grane Goran Šuica u Somboru pravi skulpturu

Velika grana koja se odlomila i pala u somborskom centralnom gradskom parku usled julskog neremena poslužila je slobodnom umetniku iz Sombora Goranu Šujici kao inspiracija da napravi skulpturu. Njegov rad privukao je pažnju građana, a najviše mališana koji neretko dođu da mu pomognu.
Duborez je druga ljubav somborskog slobodnog umetnika Gorana Šujice. Svoje slobodno vreme Goran provodi u gradskom parku gde stvara skulpturu od grane koja je pala usled nevremena.

“Raduje me što dođu deca, pa raduckamo zajedno ja i društvance. Umesto da ova velika grana završi u peći, biće nešto lepo u gradskom parku. Grad Sombor mi je izašao u susret i nisu odneli granu, pa će ovo biti jedna skulptura koja će upotpuniti ambijent parka u centru grada,” kaže Goran Šujica, slobodni umetnik.

U svemu oko nas treba videti lepotu, spominje Goran i dodaje da su to što radi volonterski, već u Somboru nazvali “Šuicizam”.

Goran skormno kaže da je oslikao gradske žardinjere, table na Velikom bačkom kanalu, a uskoro počinje oslikavati i ostatke somborske kaldrme. Najvažnije je da uradi nešto korisno i lepo što će drugi primetiti i čuvati.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Horor filmovi su žanr koji ne prija svakome, ali ukoliko ste otvoreni za preporuke, možete pronaći puno zanimljivih ostv...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.