nedelja, 10 septembar 2023 05:15

Sombor predstavljen na manifestaciji „Dani porodice u Srbiji“ u Perlezu

U organizaciji Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Grada Zrenjanina, organizovana je manifestacija „Dani porodice u Srbiji“, koja se po treći put organizuje u Perlezu. Samom činu otvaranja manifestacije prethodilo je obraćanje potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane, Miloša Vučevića, koji je poželeo dobrodošlicu svim prisutnim opštinama i gradovima i zahvalio im se na trudu koji ulažu u sprovođenju pronatalitetne politike.
„Mi verujemo u prave vrednosti, da su nam roditelјi otac i majka, da imamo braće i sestre i mi to poštujemo i nikome ne namećemo“, izjavio je Vučević. Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić Tepavčević, takođe se obratila prisutnim gostima i izlagačima rečima: „Započet je čitav niz mera i aktivnosti kako bi nas bilo što više. Odlično koračamo i to se može videti da je 230 dece rođeno više u julu mesecu 2023. godine, nego u istom periodu prošle godine“.

Manifestacija je ove godine okupila oko 50 gradova i opština iz različitih krajeva naše zemlјe, koji su na štandovima predstavili pronatalitetne mere i mere koje se tiču očuvanja porodice kao najprimarnije zajednice društva. Kao i prethodnih godina, Grad Sombor i ove godine ima svoj štand na ovoj manifestaciji, gde je predstavio usluge u cilјu podrške za porodice. Na štandu Grada predstavlјena je i kulturna baština, kao i duh grada Sombora, a izlagači su bili Marija Jerković, načelnik Odelјenja za društvene delatnosti i Stanislava Jocić ispred kabineta gradonačelnika.

U toku dva dana, organizuju se razne aktivnosti kao što su puzijada za bebe, štiklijada za mame, likovna radionica, sportska takmičenja, školica pecanja, a pored toga, biće nagrađeni bračni parovi sa najdužim i najkraćim bračnim stažom. Cilј ove manifestacije je promocija pronatalitetne politike i očuvanja porodice kao osnovne ćelije društva.

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.