četvrtak, 07 septembar 2023 05:35

Složni stanari uredili zajednički prostor i preuredili ga u sobu za razonodu (VIDEO)

Složni stanari jedne od starijih somborskih zgrada su sa puno ličnog angažovanja, rada, upornosti i ljubavi uredili zajednički prostor, prilagodili ga i oplemenili. Tako su od zatpanih podrumskih prostorija načinili prijatne kutke za sport i razonodu stanara svih generacija. 
U 80. Godini , baka Draga Dodić iz Sombora, rekreativno vežba u mini teretani svoje zgrade. „Eto, ja toko dođem malo da vežbam na biciklu a sa tegićima je nešto teže...” kaže baka Draga Dodić.

Teretana za sve generacije, nastala je angažovanjem i ličnim zalaganjem svih stanara na tridesetak kvadrata zajedničkog podrumskog prostora nekada vešeraja u Sportskoj 32 u Somboru. U vreme korone, ideja stanara zgrade krenula je od reciklaže.

„Na tri sednice stanara smo dobili potpise svih stanara, tako smo krenuli. Bio je mesec čisoće, sve nepotrebne stvari smo izbacili. Kako smo reciklirali plastiku, papir, limenke... tako smo i počeli sa prvim krečenjem, kasnije je tu došla i rasveta, polako jedna po jedna sprava...Nešto smo plaćali, nešto sam odrađivao kroz parket...” ispričao je Slavko Golubić

„Sa sredstvima od reciklaže započeli smo ovu našu malu teretanicu, onda smo polako finanskijski i radnom snagom sve ostvarili. Ja sam doneo džak za boks da malo istresemo višak energiju i ne budemo nervozni...” ispričao je Srđan Stipić jedan od idejnih pokretača ideje o mini teretani.

„Od kad je sve ovo osposobljeno, to mi je odlično da mogu da siđem, da nisam obavezna sa terminima, tako da moje dete i ja ovde vežbamo!” kaže jedna od stanara Nikolina Mitrović.

Ključ uspeha je, ističu stanari ove zgrade, međusobno uvažavanje i poštovanje.

„Komšinica koja nas najviše trpi je stan iznad nas. Sluša gvožđe i muziku iz teretane ali zato je glavna i zadužena za najbolje pogačice u zgradi!” dodao je Golubić.

Stanari u Sportskoj 32. izuzetno su ponosni na svoj rad i angažovanje. „Osim ove teretane, imamo plan i projekat za dečiju igraonicu, imamo svoju alatnicu gde držimo lopate za sneg, duvaljku za lišće. A u ovoj našoj teretani, sami smo postavili i imamo i internet i video nadzor na šta smo, takođe, ponosni”, kaže Ružica Vukelić.

Do kraja godine, plan stanara je, da od reciklaže i sopstvenih angažovanja, završe svoju dečije igraonicu.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.