petak, 01 septembar 2023 15:49

Grad Sombor obezbedio udžbenike i školski pribor za sve đake prvake

Zvaničan početak nove školske 2023/24. godine, obeležen je poklonima iznenađenja za sve đake prvake na području grada Sombora. Predstavnici Grada su, jutros od 8.00 časova posetili sve osnovne škole u gradu i u naselјenim mestima. Sa novom školskom godinom upisano je 621. dete koje kreće u prvi razred u 19 osnovnih škola na području grada Sombora, od kojih će 392. pohađati nastavu u gradu, a 229 u naselјenim mestima.

Polazak u školu deci je čestitao gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, te zajedno sa načelnikom Odelјenja za obrazovanje Gradske uprave, Goranom Todorićem i članom Saveta za bezbednost saobraćaja, Stašom Kovačevićem, prvacima osnovnih škola „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru, „Ognjen Prica“ u Kolutu i „Moša Pijade“ u Bačkom Bregu, uručio vredne poklone.

Tom prilikom gradonačelnik Ratković je izjavio „Pored školskog pribora, preko Saveta za bezbednost saobraćaja smo kupili dodatne prigodne poklone, a ono što je Grad Sombor prvi put idvojio su sredstva za besplatne udžbenike za sve đake prvake. Ovo je mera koju ćemo nastaviti i u narednom periodu, a sutra ćemo podeliti poklone i đacima u posebnim kategorijama“.

Zamenica gradonačelnika, Ljilјana Tica, zajedno sa gradskim većnikom za oblast ekologije i zaštite životne sredine, Slobodanom Stanićem, poklone je uručila đacima osnovnih škola „Dositej Obradović“ u Somboru, „Nikola Tesla“ u Klјajićevu i „Miroslav Antić“ u Čonoplјi.

Ostali predstavnici Grada Sombora posetili su druge škole na teritoriji grada Sombora, kako bi đacima prvacima lično uručili poklone i poželeli uspešno školovanje u novoj školskoj godini.

Grad Sombor je za sve đake prvake, kao i prethodnih godina, pripremio ranac sa školskim priborom koji sadrži sveske, olovke, pribor za crtanje i bojanje, makaze, gumice, zarezače, plastelin, lenjir, blokčiće i drugi potreban pribor, a pored toga i kutiju sa bojicama, te šolјu sa grbom Grada Sombora.

Pored navedenog školskog pribora, ove godine je po prvi put za sve đake prvake obezbeđen besplatan komplet udžbenika. Takođe, u prethodnom periodu izdvojena su značajna sredstva za renoviranje i opremanje svih obrazovnih ustanova, kako bi kvalitet obrazovanja bio što bolјi.

Nabavka udžbenika za đake prvake obezbeđena je iz budžeta Grada Sombora, dok su nabavku školskog pribora finansirali Grad Sombor i Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.