utorak, 29 avgust 2023 06:48

Sloga se izdvojila, pobede Hajduka i Ravangrada

 

Ovog vikenda sva tri somborska predstavnika u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi – grupa Sever ostvarili su pozitivne rezultate. Fudbaleri Ravangrada 2018 su u subotu na Gradskom stadionu savladali ekipu Hercegovca. Somborci su poveli golom Dejana Đurđeva na isteku petog minuta. Gosti su izjednačili sredinom prvog dela preko Jovana Milanova. Utakmicu je odlučio rezervista Uroš Mandić pogotkom 89. minutu.

Dan kasnije svoje mečeve odigrali su Sloga i Hajduk. Čonopljanci su teže nego što se očekivalo slavili na gostovanju kod fenjeraša iz Đurđina. Jedini pogodak na meču viđen je na samom startu utakmice kada je napadač Mihajlo Lakić zatresao mrežu Sarića. Ovim trijumfom Sloga je zauzela vodeću poziciju na tabeli sa maksimalnim učinkom.

Iznenađenje kola priredio je staparski Hajduk koji je nakon velikog preokreta slavio protiv Vojvodine iz Bačkog Gradišta. Domaćin je nakon prvih 45 minuta imao vođstvo od 2:1. Preokret je usledio u prvoj trećini drugog poluvremena. Petar Agbaba je poravnao rezultat u 52. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije Nikola Kovačev sa “kreča” doneo vođstvo Staparcima. Konačan rezultat postavio je Filip Kovačev šest minuta pre isteka regularnog dela meča. Nakon tri odigrana kola Sloga je prva sa devet bodova, Hajduk zauzima sedmu poziciju sa šest bodova, dok je Ravangrad 2018 dvanaesti sa tri boda.

Narednog vikenda Ravangrad 2018 je ponovo domaćin, a ovoga puta dočekuju apatinsku Mladost, Hajduk će ugostiti Bajšu, dok će Sloga gostovati u Gajdobri. U derbiju kola Mladost Apa je porazila Obilić iz Zmajeva, dok je u subotičkom derbiju Bačka 1901 bila bolja od ekipe Preporoda.

Rezultati i izveštaji sa utakmica trećeg kola: Ravangrad 2018 – Hercegovac 2:1 (1:1) , Mladost Apa – Obilić 2:1 (1:1) , Mladost (BP) – Radnički 1905 – 0:1 (0:0) , Vojvodina (BG) – Hajduk 2:4 (2:1) , Bajša – Mladost (T) 2:2 (1:2) , Bačka 1901 – Preporod 2:1 (0:0) , Vrbas – Solunac 5:2 (3:1) , Đurđin – Sloga 0:1 (0:1)

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.