četvrtak, 10 avgust 2023 05:14

Paraglajding, paratrajk tandem i solo letovi u Somboru

Za sve one koji vole, a ne boje se visine i željni su dobrog adrenalina, pogled na panoramu grada i okoline može pružiti izvanredan i nezaboravan osećaj. Paraglajding i paratrajk tandem i solo letovi su relativno mladi sportovi u Somboru koji imaju turistički potencijal, budući da sve više mladih i stranaca vole pogodno tlo Vojvodine i dobar vetar.

Paraglajding i paratrajk su sportovi u ekspanziji, jer je to model letenja koji je najjeftiniji, a najviše slobode daje, ističe pilot Zvonko Gala, koji nerteko leti sa prijateljima u Somboru zbog pogodnog tla i dobrog vetra.

"Sve što nam je potrebno je mala livada za poletanje i da budemo zvanično registrovani u direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Mi imamo školu u Subotici i naše dozvole važe po celom svetu. Meni dolaze ljudi iz mnogih zemalja da lete po Vojvodini", rekao je instruktor paraglajdinga Zvonko Gala.

"Rukovanje nije teško, ali je potrebna fizička spremnost. Ovde je dobra klima, dobri su uslovi, planirmao edukacije i školu u vezi ovog sporta da pokrenemo, ali je potrebna i šira podrška. Mladi su sve više zainteresovani za ovaj sport", kazao je Zoran Radović iz Udruženja za paratrajk i paraglajding Sombor.

Da bi se uživalo u razgledanju panorame sa paratrajkom, za uzletanje tandema potrebna samo mala livada, u šta smo se i lično uverili.

U somborskom paraglajding sportkom udruženju ističu da za razvijanje ovog sporta očekuju i pomoć Grada, kako bi ponuda letenja i razgčledanja grada i okoline imala i turistički pravac.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.