ponedeljak, 31 jul 2023 09:30

Održane 26. „Ličke oke“ u Kolutu

Naseljeno mesto Kolut, bio je po 26. put domaćin takmičenja u tradicionalnim sportskim disciplinama „Ličke oke“, u organizaciji Mesne zajednice „Kolut“ i stanovnika ovog naseljenog mesta, te podršci Grada Sombora.

Takmičari su odmerili snage u 8 discilina: trka u džakovima, trčanje po brvnu, vučenje kuke, pretezanje štapa, obaranje ruke, bacanje kamena s ramena, penjanje uz stožinu i nadvlačenje konopa, a učešće je uzelo jedanaest seniorskih ekipa i dve dečje ekipe.

Na prvo mesto, kao najbolja ekipa, plasirali su se „Kumovi“ iz Bačkog Brestovca, drugo mesto osvojila je ekipa pod nazivom „Krbavsko polje“ iz Koluta, dok je treće mesto zauzela ekipa „Plaščani“ iz Rastine.
U disciplini trka u vrećama prvo mesto zauzeo je Dejan Maljković, drugo Milan Prodanović, drugo mesto Aleksandar Dubaić, dok se na treće mesto plasirao Nebojša Tošić.
Što se tiče discipline skok udalj iz mesta, prva tri mesta osvojili su Milan Prodanović, i Dejan Maljković.

U disciplini hodanje po brvnu na prvo mesto plasirao se Dragan Stojsavljević, drugo mesto Mile Matijević, dok se na treće mesto plasirao Marko Trivunović.

Vučenje kuke je disciplina u kojoj su prva tri mesta osvojili Marko Jakšić, Miloš Novković i Đorđe Grahovac.

U pretezanju štapa, prvo mesto osvojio je Rade Šavija, drugo mesto Nikola Šuput, a treće Nikola Svilar.

U disciplini obaranje ruke, prvo mesto osvojio je Oliver Petraković, drugo Slobodan Kozlovački, a treće Nikola Šuput, dok su u disciplini bacanje kamena s ramena prva tri mesta osvojili Slobodan Kozlovački, Miloš Ivakić i Nikola Vorkapić.

U disciplini penjanje uz stožinu na prvo mesto plasirao se Nikola Korać, na drugo Stefan Karić, dok je treće mesto zauzeo Milan Prodanović.

U navlačenju konopa, prvo mesto zauzela je ekipa „Majkani“, drugo mesto „Krbavsko polje“, a treće „Plaščani“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.