nedelja, 23 jul 2023 07:55

bukovčani blokiraju, prigrevčani (za sada) samo negoduju zbog uništavanja puteva

Zbog rekonstrukcije mosta u Somboru vozila koja dolaze iz pravca Apatina se usmeravaju na alternativne puteve: preko Bukovca i Čičova ili Prigrevice i Lugova, do Sombora. Put preko Bukovca je posebno loš i uzak, te nije predviđen za veća vozila, odnosno kamione i šlepere, koji ga dodatno uništavaju. Pošto apeli meštana Bukovca i Centrale da se kamionima ne dozvoli prolaz tim putem nisu urodili plodom, krenule su blokade. Prvo, raskrsnice prema Bukovcu, a poslednjih nekoliko dana i pružnog prelaza na putu Apatin – Sombor.

Sa druge strane, pošto je i u Prigrevici počela rekonstrukcija Apatinskog puta, on je zatvoren, a vozači se usmeravaju na put – koji prolazi kroz centar sela. Pojačan saobraćaj, posebno velikih kamiona, napravio je i prve probleme – na nekoliko mesta kocka se rasula i ostale su velike rupe. Meštani negoduju na društvenim mrežama, ali (za sada) konkretnih akcija nema.

Ovim povodom oglasio se Perica Popić, odbornik u SO Apatin koji je javno predložio MZ Prigrevica da hitno organizuje Zbor građana na koji bi pozvali i predsednicu opštine i njene saradnike, kao i sve odbornike iz Prigrevice u SO Apatin.

-Dnevni red bi se prevashodno odnosio na probleme sa tranzitnim saobraćajem koji se odvija kroz selo, kao i određivanje drugog alternativnog pravca za teretni saobraćaj, neadekvatnu pripremu alternativnog puta, kao i druge teme vezane za Prigrevicu kojih je na pretek, naveo je Popić.

Među brojnim komentarima nezadovoljnih Prigrevčana našlo se i nekoliko predloga za blokadu puta kao na Bukovcu kako bi spasili dalje uništavanje saobraćajnica kroz svoje selo.

Inače, juče su predstavnici stanovnika Bukovca i Centrale razgovarali sa gradonačelnikom Sombora, ali i pored toga, blokade će se nastaviti. Pružni prelaz na putu Apatin – Sombor biće i dalje u dvočasovnoj blokadi od 5 i 30 do 7 i 30 časova, a najverovatnije da će biti organizovane i u večernjim satima.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.