petak, 21 jul 2023 19:59

Nevreme stiglo u Srbiju, Sombor prvi na udaru

Nakon Italije, Slovenije, Hrvatske, jaka kiša, praćena grmljavinom i olujnim vetrom stigla je u Srbiju. Prvi na udaru je Sombor, gde je jak vetar obarao drveće. Kiša sa grmljavinom i u Subotici.

Nešto pre 19 časova u Somboru je počeo da duva vetar, uz kišu i grmljavinu, javlja reporter RTS-a.

Jak vetar oborio je nekoliko stabala u gradu i okolini.

Kiša pada i u Subotici, gde za sada ne duva jak vetar.

U Srbiju stigla oblačnost, koja se premešta iz Slavonije na istok, noseći sa sobom pljuskove, grmljavinu i kratkotrajno jak, olujni vetar.

Jako grmljavinsko nevreme prvo je oko 19 časova zahvatilo severozapad Vojvodine, a Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da će se do 21.20 proširiti na veći deo pokrajine.

Kako se navodi, nevreme pratiti intenzivni pljusak, jaka grmljavina, jak i olujni vetar, kao i lokalna pojavu grada.

MUP je građane upozorio na opasnost od jakih vetrova, jakih i obilnih padavina, udara groma i mogućeg grada i apelovao na sve da se pridržavaju propisanih mera, u zavisnosti od toga da li se nalaze u zatvorenom ili na otvorenom prostoru, u prirodi.

Prethodno je snažno nevreme pogodilo severni deo Lombardije u Italiji, gde je padao grad veličine teniske loptice. U predgrađu Milana duvao je olujni vetar nalik tornadu koji je rušio drveće. Grad je oštetio mnoge automobile, a dva podvožnjaka su poplavljena.

Nevreme je zatim pogodilo Sloveniju, pa Hrvatsku.

U Sloveniji oluja nije čupala drveće, a grad je padao u centralnom delu zemlje.

U Hrvatskoj je nekoliko gradova pogođeno jakim nevremenom. U Rijeci je pričinjena velika materijalna šteta, a u Zagrebu je voda probila u skupštinsku salu.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.