subota, 08 jul 2023 07:34

"Zaplovi Srbijom" - Razvoj nautike u somboru

Predstavnici Agencije za upravljanje lukama sastali su se sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem i načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga, Goranom Nonkovićem. Tom prilikom razgovarali su o daljoj realizaciji aktivnosti u okviru projekta „Zaplovi Srbijom“.

Rukovodilac Centra za lučku delatnost u Agenciji Srđa Lješević, istakao je da se projekat sprovodi zajedno sa Vladom Srbije, u cilju izgradnje nautičke infrastrukture – marina i međunarodnih putničkih pristaništa, ali i afirmacije međunarodnog, domaćeg i prekograničnog linijskog i kanalskog saobraćaja. „Sombor je jedna od lokacija koje su obuhvaćene projektom, u kojoj je planirana izgradnja marine kao i razvoj kanalskog saobraćaja. Pohvalili bismo spremnost grada da iskoristi mogućnosti za razvoj nautike. U narednom periodu intenziviraćemo saradnju, kako bi se stvorili uslovi za uspešnu realizaciju infrastrukturnih projekata. Osim toga, nastavićemo da pružamo stručnu podršku Somboru u pokretanju kanalske plovidbe i linijskog rečnog putničkog saobraćaja. Cilj Agencije je da kroz projekat „Zaplovi Srbijom“ pozicioniramo našu zemlju na nautičkim mapama Evrope i sveta,“ naglasio je Lješević.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, upoznao je prisutne predstavnike Agenicije sa aktivnostima na izradi dokumentacije za marinu i pristanište u naseljenom mestu Bezdan, a potom se zahvalio Agenciji na tome što je prepoznala potencijale grada za unapređenje nautičkog turizma u Srbiji. Prema njegovim rečima, planirani infrastrukturni projekti značajno će doprineti ekonomskom razvoju Sombora. „Naš grad pruža mogućnosti za razvoj različitih tipova nautičkog turizma, koje ćemo u potpunosti razviti kroz projekat „Zaplovi Srbijom“. Obogatićemo ponudu turističkim informativnim centrom, vizitorskim centrom, šetnim stazama, odmaralištima, sportsko-rekreativnim terenima i drugim sadržajima. Naša misija je da razvijemo nautički turizam u Somboru koji će biti po meri svakog posetioca, kako bismo time pospešili lokalni ekonomski rast,“ naveo je Ratković.

Projekat „Zaplovi Srbijom“ podići će vidljivost nautičkih potencijala Sombora i Srbije u međunarodnim okvirima i pozitivno će uticati na razvoj privrede u ovom gradu, zaključeno je na sastanku.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.