sreda, 21 jun 2023 16:05

U toku radovi na izgradnјi novog kružnog toka u somboru

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, danas je zajedno sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga, Goranom Nonkovićem, članom Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije, Đorđem Zorićem i direktorkom JKP „Prostor“, Snežanom Cico, obišao radove na rekonstrukciji raskrsnice ulica Venac vojvode Petra Bojovića, Venac vojvode Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića u Somboru.
Prema rečima gradonačelnika, rekonstrukcijom je predviđena izgradnja kružnog toka na ovoj raskrsnici, kao i parking mesta ispred „Sokolskog doma“ i Osnovnog suda. Novi kružni tok omogućiće bolјu iskorišćenost raspoloživog prostora i veću protočnost saobraćaja.

„Ovom investicijom ćemo znatno smanjiti gužve i zastoje, te obezbediti visok stepen sigurnosti svim učesnicima u saobraćaju“, istakao je gradonačelnik Ratković, te dodao: „Pored izgradnje kružnog toka, u toku je i izgradnja servisne saobraćajnice između kružnog toka, predškolske ustanove i vrtića, kako bi se roditelјima i deci omogućilo bezbedno zaustavlјanje i prilaz ovim objektima“. Takođe, u toku su radovi na rekonstrukciji trotoara, kao i izgradnja biciklističke staze u ulici Venac vojvode Stepe Stepanovića, u delu od Ulice Arsenija Čarnojevića do Ulice Staparski put. „Sombor je biciklistički grad. Na to nasleđe smo posebno ponosni i trudimo se da ga očuvamo“, poručio je gradonačelnik Sombora.

Uporedo sa pomenutim radovima vrši se i izmeštanje eletro i vodovodnih instalacija, kao i prilagođavanje javne rasvete novom kružnom toku, kako bismo tehnički i estetski uskladili celinu koja će predstavlјati bezbedno i prijatno okruženje za vozače, bicikliste i pešake.

Vrednost ove investicije iznosi više od 61 milion dinara, a Grad Sombor će nastaviti sa obnavlјanjem saobraćajne infrastrukture u našem gradu, u cilјu pobolјšanja efikasnosti transporta lјudi, robe i usluga, ali i podizanja nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

 Kako god to danas izgledalo, sa vremenske distance od 30, 40 i više godina, u bivšoj Jugoslaviji vozili su se različiti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.