utorak, 06 jun 2023 12:06

Održana 22. po redu "Enigmatska kolonija" - međunarodno takmičenje zaljubljenika enigmatike

Enigmatsko društvo „Dr Đorđe Natošević“ upriličilo je od 2. do 4. juna u Somboru dvadeset drugu po redu „Enigmatsku koloniju“ na koju je stiglo osamnaest istinskih zaljubljenika u smišljanje i rešavanje raznih glavolomki, nadmudrivanje u igri i druženje iz Niša, Beograda, Novog Sada, Kljajićeva, Sarajeva, Rijeke, Osijeka i Vinkovaca. Održan je sedmi „Memorijal četiri M” na kojem su se učesnici kroz zanimljive turnire podsetili istaknutih članova „Natoševića”, koji više nisu sa njima.

Najuspešniji takmičar ove godine bio je Zoran Radisavljević iz Novog Sada, koji je sastavio najbolji „Naslovnjak“, pobedio na turniru „Brojke i slova” i bio drugi u rešavanju rebusa. Popularni „Naslovnjaci” sastavljali su se od naslova iz prošlog broja „Somborskih novina” , a najuspešniji anagram glasio je NA REDU PRIJATNO VEČE, AL` ZA INAT, LJUDIMA NENADAN TROŠAK! (od naslova „Najlepši dan za maturante, udar na novčanike roditelja”). On je pobedio i na konkursu za najbolji anagram na zadatu temu „Dvadeset drugi susret enigmokolonista” sa radom NUDI SE DRUGARSTVO, A SMISLITE ODGONETKE! Najbolji rad na temu kolonije, odlukom njenih učesnika, imao je Željko Dimović.

- Enigmatika počinje kao hobi, a posle prerasta u ljubav. Za nju volimo da kažemo da je gimnastika uma i igrarija duha – kažu enigmate.

ED “Natošević“ je najboljim takmičarima dodelilo lepe knjige i prigodne nagrade, a najuspešnijem učesniku pripao je poklon bravarije „DAVART“. Održavanje ovog nezaboravnog druženja pomogao je grad Sombor, dok su značajan doprinos manifestaciji pružili hotel „Barcode”, vinarija „Dragić“ i kompanija „SOMBOLED d.o.o.“ koja je poklon paketima svojih proizvoda darovala sve učesnike.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.