ponedeljak, 05 jun 2023 06:00

Uskoro novo ruho Dečjeg odeljenјa Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Sombor

U toku su radovi na rekonstrukciji Dečjeg odelјenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Sombor, a iste su danas obišli gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković i članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov, zajedno sa direktorkom ove kulturne ustanove, Natašom Turkić.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je jedan od primarnijih zadataka lokalne samouprave obnavlјanje kulturnih ustanova na teritoriji grada Sombora, kao i da je cilј tih rekonstrukcija da se pruže što bolјi uslovi, kako onima koji rade u ovim prostorijama, tako i najmlađim posetiocima.

„U današnje vreme, doba digitalizacije, ugrožene su nam tradicionalne biblioteke, te je pravi momenat da se okrenemo bibliotekama, knjigama i čitanju. Biblioteke su srce zajednice i svesni smo koliko su bitne za razvoj, pre svega naše dece, za razvoj jezičkih sposobnosti, koncentracije, kao i pamćenja i zato je bitno da svi mi zajedno damo svoj maksimum kako bismo vratili u modu čitanje i knjige. Siguran sam da ćemo, zajedno sa svim zaposlenima u Gradskoj biblioteci, nastaviti na tome da radimo i u narednom periodu“, naveo je Ratković.

Radovi na rekonstrukciji Dečjeg odelјenja Gradske biblioteke podrazumevaju adaptaciju i sanaciju krova i fasade zgrade, kao i zamenu dotrajale stolarije. Za pomenute radove iz budžeta Grada Sombora izdvojeno je blizu 16,5 miliona dinara, dok je Pokrajinska vlada obezbedila nešto više od 13 miliona dinara.

Slobodno vreme

Lifestyle

Lekari uvek upozoravaju na važnost vitamina u telu, no ima i nekih drugih elemenata vrlo bitnih za pravilno funkcinisanj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.