sreda, 31 maj 2023 16:31

Četrnaest predstava na Pozorišnom maratonu u Somboru

Najatraktivnija ostvarenja iz zemlje i regiona u junu na sceni somborskog Narodnog pozorišta
Sombor – U četiri festivalska dana ukupno četrnaest pozorišnih predstava, od kojih su dve za najmlađu publiku, predstavljaju zgusnuti pozorišni doživljaj koji će trajati od 7. do 10. juna u Narodnom pozorištu u Somboru. Ovaj teatar objavio je repertoar 31. Pozorišnog maratona koji će ove godine biti održan pod sloganom „Ko voli pozorište”.

I ove godine na maratonu biće odigrane najatraktivnije predstave pozorišta iz Srbije, kao i teatarskih kuća iz regiona, poručuju iz somborskog pozorišta.
Pozorišni maraton otvara predstava „Magbet” u režiji Jagoša Markovića, Narodnog pozorišta u Beogradu. Nakon toga, na scenu izlaze gosti iz Narodnog pozorišta u Bitolju, sa predstavom „Kiseonik” u režiji Ivana Jerčića. Narednog dana na repertoaru su predstave „Ubistvo u Orijent ekspresu” u režiji Darijana Mihajlovića, pozorišta „Boško Buha” iz Beograda, predstava „Čovjek visine” u režiji Jane Maričić, te predstava „Bilo jednom na Brijunima”, za koju tekst i režiju potpisuje Kokan Mladenović. Maraton se nastavlja gostovanjem Narodnog pozorišta Republike Srpske sa predstavom „Hrkači” po tekstu i u režiji Nikole Pejakovića. Sledi predstava Teatra Rugantino iz Zagreba „Kronika seoske ljubavi” u režiji Darija Harjačeka. Novosadsko pozorište predstaviće se delom Ane Terek „Nevidljiva deca” u režiji Roberta Lenarda, a Gradsko pozorište Bečej predstavom „Dvoje” u režiji Igora Pavlovića.

Poslednjeg dana Pozorišnog maratona, 10. juna, na repertoaru su čak četiri predstave. Dan počinje ostvarenjem „Lepotica i zverko” u režiji Marka Jovičića, koje je uz zrenjaninsku predstavu „Neko se uselio u onu staru vilu” namenjeno najmlađoj publici.

Sledi predstava „Sin” u režiji Ane Tomović, i Pozorišni maraton nastavlja se autorskim projektom Marije Medenice pod nazivom „Neodustajanje”. Po tradiciji Pozorišni maraton zaključuje predstava pozorišta domaćina. I ovog puta je to delo „Sumnjivo lice” u režiji Jagoša Markovića. Ovim izvođenjem obeležava se i i 25 godina trajanja ove predstave na sceni somborskog teatra.
Po okončanju maratona biće proglašeni glumac i glumica sezone i dodeljene nagrade „Iza kulisa”.

U okviru pratećeg programa biće održana promocija knjige „Narodno pozorište u ogledalu vremena prvi i drugi deo” Jelice Stevanović, kao i tribina „Iz dva ugla – Sedam vrsta ljubavi”, u kojoj učestvuju Vida Ognjenović i Mihajlo Pantić, dok je medijator programa Miljana Zrnić.

Prodaja kompleta ulaznica počinje 3. maja, a pojedinačnih karata od 20. maja.

Izvor: politika.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.