četvrtak, 25 maj 2023 05:33

Privode se kraju radovi na izgradnјi puta Stapar – Sivac

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, danas je zajedno sa pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandrom Sofićem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja, Milošem Miletićem, obišao završne radove na izgradnji lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar – Sivac, a dočekali su ih gradonačelnik grada Sombora, Antonio Ratković i predsednik opštine Kula, Damjan Milјanić.

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, naglasio je da izgradnja ovog puta ima veliki značaj, kako za Grad Sombor, tako i za sva mesta u okrugu, te da očekuje bolјu povezanost između naselјenih mesta na teritoriji Zapadnobačkog okruga. Ovom prilikom, gradonačelnik je najavio i nove radova na putnoj infrastrukturi.

„Prvenstveno bih se zahvalio predsedniku Pokrajinske vlade, celokupnoj Pokrajinskoj vladi, te Upravi za kapitalna ulaganja, jer su prepoznali značaj, kako ovog projekta Stapar – Sivac, tako i puta Bački Monoštor – Kupusina, a od pre nekoliko dana i značaj atarskog puta na deonici Rastina – Riđica, tako da očekujemo da će se tri veoma bitne investicije odviti, jedna započeti, a dve završiti, u ovoj godini“, istakao je gradonačelnik Sombora, te dodao: „Ovo je veoma bitna saobraćajnica koja će povezati naselјena mesta Stapar i Sivac, grad Sombor i opštinu Kula, a biće značajna i za pojedina sela, opštinu Odžaci, kao i opštinu Apatin, jer će u značajnoj meri doprineti bržem priklјučenju na saobraćajnicu Bački Breg – Nakovo, poznatu pod nazivom „Osmeh Vojvodine“.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, istakao je da je u cilјu da radovi na izgradnji ovog puta budu završeni do kraja septembra, te da će građani, između ostalog, imati lakši i brži pristup budućoj brzoj saobraćajnici. Takođe, najavio je i radove od Kupusine do Bačkog Monoštora.

„Radovi se izvode prema dinamici koja je planirana, sa cilјem da do kraja jeseni završimo ovaj put koji smo započeli pre tri godine i planski ga radili po fazama. A deo puta koji smo završili na teritoriji apatinske opštine, od Kupusine ka Bačkom Monoštoru, ove godine ćemo nastaviti i realizovati na teritoriji grada Sombora“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade i dodao da će se na teritoriji grada Sombora nastaviti sa velikim kapitalnim ulaganjima.
Predsednik opštine Kula, Damjan Milјanić, rekao je da je ovo najveća investicija ikada koja se radila na teritoriji opštine Kula, te da će u mnogome značiti, kako za polјoprivrednike, tako i za same građane.

„Polјoprivrednici koji na tom mestu obrađuju zemlјu dobiće mnogo bolјu komunikaciju, sa druge strane, naselјena mesta skratiće svoje putovanje, pre svega Stapar i Prigrevica, te opština Apatin i ceo, da kažemo, jedan pojas koji tu gravitira na desetak i više kilometara.“

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.