utorak, 23 maj 2023 05:25

„Ko voli pozorište?” na somborski način

„Ko voli pozorište?” slogan je ovogodišnjeg 31. po redu Pozorišnog maratona koji će biti održan od 7. do 10. juna u Narodnom pozorištu Sombor.

Tokom četiri festivalska dana poklonicima teatarske umetnosti biće predstavljeno 14 predstava koje se na kartu više igraju u pozorištima Srbije i regiona, od kojih su dve za najmlađe gledaoce. U okviru pratećeg programa najavljen je razgovor o knjizi „Narodno pozorište u ogledalu vremena” Jelice Stevanović, kao i tribina „Sedam vrsta ljubavi” u kojoj učestvuju Vida Ognjenović i Mihajlo Pantić, a medijator programa je Miljana Zrnić.

O očuvanju srpskog jezika na Susretima pisaca u Štutgartu

Pozorišni maraton završiće se predstavom „Sumnjivo lice” Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, kojom će biti obeleženo punih 25 godina uspešnog izvođenja ove predstave na sceni Narodnog pozorišta Sombor. Posle toga, tradicionalno, publiku očekuje proglašenje glumca i glumice sezone, kao i dodela nagrade „Iza kulisa”.

Izvor: politika.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.