subota, 20 maj 2023 06:59

Poljoprivrednici blokiraju izlaze iz Sombora na po dva sata

Poljoprivrednici iz Sombora i okolnih sela blokirali su traktorima sve značajnije putne pravce koji iz tog grada vode ka većim gradovima.

Putevi se blokiraju na po dva sata, a kolone vozila koje se zbog toga stvaraju duge su po nekoliko kilometara, javlja reporterka agencije Beta.

Poljoprivednici traktorima blokiraju put Sombor-Odžaci-Novi Sad kod mosta na Staparskom putu, put Sombor-Vrbas-Novi Sad na raskrsnici u Kljajićevu i put Sombor-Subotica kod obilaznice na Subotičkom putu.

"Zakupi, krediti, visoke cene repromaterijala sve to nas je izvelo na proteste", kazao je Goran Mašić iz Stanišića koji učestvuje na blokadi na Subotičkom putu.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici su jesenas pšenicu posejali skupim repomaterijalom, a sada će rod "prodavati u bescenje".

"Dizel je kod nas je skuplji 30 dinara nego u okolnim državama, a da ne pričam o subvencijama po hektaru, koje su male i ograničene na 20 hektara", rekao je on.

Naveo je da su poljoprivrednici ćutali dok su "bili na nuli" ili dok su imali malu zaradu, ali sada, kako je kazao, više ne mogu ni da prežive.

Izvor 021.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.