subota, 20 maj 2023 06:58

Obezbeđeno pružanјe inovativne usluge „Domaćin u zajednici“

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora, uz podršku Grada Sombora, obezbedio je pružanje inovativne usluge pod nazivom „Domaćin u zajednici“

Svrha ove usluge jeste pružanje podrške starijim, obolelim i licima sa invaliditetom u situacijama kada je porodična podrška nedovolјna ili neraspoloživa, u skladu sa procenjenim individualnim potrebama lica, koja usled nemoći, bolesti ili invaliditeta ne mogu samostalno zadovolјiti potrebe domaćinstva.

Direktorka Centra, Jelena Stakić, rekla je da će se uslugom obezbediti odgovarajuća pomoć i podrška u domaćinstvu, u skladu sa procenom potreba korisnika i može obuhvatati obavlјanje zahtevnijih fizičkih poslova u domaćinstvu, kao što su održavanje dvorišta, košenje trave, priprema ogreva za grejnu sezonu, zatim sitne popravke u domaćinstvu, zamena brava, kvaka, osigurača, sijalica, te obavlјanje drugih poslova.

„Usluga je, za korisnike novčane socijalne pomoći i sva ona lica čiji prihod po članu domaćinstva ne prelazi nivo socijalne sigurnosti, potpuno besplatna. Svi ostali korisnici participiraju u ceni usluge, u skladu sa participativnom skalom, a razliku do pune cene troškova snosi Grad Sombor“, istakla je direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora.

Korisnici kojima je neophodna ovakva usluga, zahtev podnose u Centar za socijalni rad, a pored očitane lične karte, potrebno je da dostave medicinske izveštaje i dokaze o prihodima.

Pored usluge „Domaćin u zajednici“ za koju je opredelјeno 4 miliona dinara, Grad Sombor iz svog budžeta, za razvoj usluga socijalne zaštite, izdvaja sredstva za usluge: Pomoć i nega u kući, Personalna asistencija za osobe sa smetnjama u razvoju, Dnevni boravak dece, mladih i odraslih lica, Lični pratilac deteta i učenika, Prihvatilište za žrtve nasilјa u porodici i žrtve trgovine lјudima, Socijalno – edukativne usluge i savetodavno – terapijske usluge, Narodna kuhinja i paketi hrane, jednokratne pomoći i druge oblike pomoći.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.