petak, 12 maj 2023 05:39

Najavljen 43. Somborski polumaraton

 

Članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, zajedno sa organizatorima Atletsko – rekreativnog kluba „Somaraton“, održala je konferenciju kako bi najavila 43. izdanje najstarije ulične trke u Srbiji, “Somborski polumaraton”, koja će se održati u nedelju, 14. maja. Članica Gradskog veća iskoristila je ovu priliku kako bi podsetila da je Somborski polumaraton dobio titulu druge najbolje trke u Srbiji, kao i da izrazi zadovoljstvo što ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika iz celog regiona. „Pozivam sve one koji žele da budu deo ove manifestacije, pa makar i da gledaju i bodre takmičare, jer će na takmičenju učestvovati oni koji žele da postignu dobre rezultate, da obore svoje lične rekorde, da postavljaju nove rekorde, a biće i onih koji dolaze zbog zabave“. Kako najavljuju organizatori, zainteresovanost za ovogodišnju trku je velika, u prilog čemu govori informacija da je do sada prijavljeno više od hiljadu učesnika, od kojih je čak dvesta sa teritorije Grada Sombora.

Povodom predstojeće trke oglasili su se i organizatori koji su objavili i par bitnih informacija. Startne pakete takmičari će moći podići u Atrijumu Gradske kuće u subotu u vremenu od 16 do 20 časova. Ukoliko vremenski uslovi dozvole turistički program kreće od 17 časova. Biće organizovane vožnje lađicom „Tatjana“, vožnja fijakerom, kao i razgledanje najveće slike na Balkanu „Bitka kod Sente” u dva termina, od 18 odnosno 19 časova. Nedelja je predviđena za podizanje startnih paketa (od 7 do 9.30 časova), dok je start trke zakazan za 10 časova. Garderoba i svlačionice se nalaze u sklopu prijavnog centra, a biće obezbeđeno njihovo čuvanje. Toaleti će se nalaziti u zoni starta/cilja i duž trase biće postavljeni mobilni toaleti.

Graviranje medalja obaviće se u prijavnom centru po ceni od 300 dinare, dok će se prodaja majica vršiti nakon trke na vidno obeleženom mestu u zoni starta/cilja po ceni od 950 dinara. Što se trase tiče, duž cele trase biće postavljeni volonteri, policija i FTO…

Trasa će biti vidno obeležena, pratite strelice na putu i oznake pored staze, svaki kilometar će biti obeležen. Trči se tri kruga, a saobraćaj će biti potpuno obustavljen. U krugu od 7 km imate tri okrepe sa vodom, voćem, koka kolom, limunom, narandžom i ostalim stvarima i dve okrepe samo sa vodom što čini pet okrepa na 7 km. I naravno finišerska okrepa u zoni cilja. Za sve učesnike trke obezbeđen je ručak na 50m od starta/cilja.

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.