sreda, 10 maj 2023 14:40

Od Sombora do Subotice ponovo okolnim putevima

Od 8. do 27. maja biće zatvorena deonica puta između naselja Aleksa Šantić i Bajmok, saopštili su „Putevi Srbije”. Ovo je još jedina preostala deonica puta između Subotice i Sombora koja nije rekonstruisana od 2021. godine, kada su počeli radovi na obnovi putne infrastrukture između dva grada.

Nije navedena dužina trase koja će se sada raditi, ali razdaljina između naselja Aleksa Šantić i Bajmoka je 8,6 kilometara.

Međutim, zbog obnove ove deonice doći će do potpunog prekida saobraćaja, koji će se sada odvijati alternativnim pravcem Bajmok – Bački Sokolac, Kljajićevo – Čonoplja – Svetozar Miletić, odnosno vozačima je sada na raspolaganju duži put sa prilično lošom infrastrukturom.

Put između Subotice i Sombora dug je 58 kilometara i bio je u izuzetno lošem stanju, toliko uništen da je ne samo otežavao već i ugrožavao saobraćaj. Zbog toga, popravka ovog puta postala je i deo koalicionog dogovora između SNS-a i SVM-a, potpisanog nakon parlamentarnih izbora 2020. godine.

Rekonstrukcija puta započela je u leto 2021. godine i to upravo na najgoroj deonici, između naselja Aleksa Šantić i Svetozar Miletić. Iako je bilo predviđeno da radovi na 12 kilometara dugoj trasi traju od juna do novembra, okončani su već u septembru. Nakon toga, popravljena je i deonica od Subotice prema Bajmoku, dok je sada došao red na deonicu između Bajmoka i naselja Aleksa Šantić.

Izvor: Poliitka

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.