sreda, 10 maj 2023 07:19

Subvencije za 99 poljoprivrednih proizvođača putem konkursa Agrobiznis centra

U prostorijama „Klaster CBC Centra“ u Somboru, danas je upriličeno svečano uručenje ugovora po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje polјoprivredne proizvodnje i unapređenja funkcionisanja individualnih polјoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada Sombora za 2023. godinu, koji je sproveo Agrobiznis centar.

Svečano uručenje ugovora započelo je minutom ćutanja za sve tragično stradale u protekloj nedelјi.

Putem ovogodišnjeg konkursa, pravo na subvencionisanje polјoprivredne proizvodnje ostvarilo je ukupno 99 gazdinstava kojima je ugovore uručio gradonačelnik Antonio Ratković, poželevši im da uspešno realizuju svoje investicije.
„Grad Sombor, u početku zajedno sa Ministarstvom bez portfelјa zaduženo za demografiju i populacionu politiku, a kasnijih godina i sam u saradnji sa Agrobiznis centrom, je raspisao pet konkursa kroz koje je 238 naših sugrađana dobilo sredstva u ukupnom iznosu od 36.150.000,00 dinara. Nama je izuzetno drago što smo i u ovoj godini opredelili 11.750.000,00 dinara upravo za ovaj konkurs. Pored konkursa koje raspisuje Grad, Agrobiznis centar stoji na raspolaganju našim polјoprivrednim proizvođačima kako bi konkurisali i za sredstva koja dodelјuje Pokrajina i Ministarstvo. Prioritet smo dali mladima, ženama, te lјudima koji imaju manje polјoprivredne površine“, rekao je ovim povodom gradonačelnik.

Svečanoj dodeli ugovora su prisustvovali i članovi Gradskog veća Jovan Keča i Srđan Savić, te pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast investicija i međunarodne saradnje, Branislav Svorcan, a direktor Agrobiznis centra, Karlo Puškarica, izrazio je zadovolјstvo zbog velikog broja prijava na konkurs, kao i kvaliteta ideja koje su polјoprivredni proizvođači izneli u okviru istog.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.