ponedeljak, 01 maj 2023 05:44

U Somboru obezbeđeno pružanјe inovativne usluge „Domaćin u zajednici“ kao podrška starijim i nemoćnim licima

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 151. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 10 tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća dali su saglasnost na predlog pravilnika o uslovima obezbeđivanja i pružanja inovativne usluge socijalne zaštite „Domaćin u zajednici“. Svrha ove usluge jeste obezbeđivanje podrške starijim, obolelim i licima sa invaliditetom u situacijama kada je porodična podrška nedovolјna ili neraspoloživa, u skladu sa procenjenim individualnim potrebama lica, koja usled nemoći, bolesti ili invaliditeta ne mogu samostalno zadovolјiti potrebe domaćinstva. Uslugom će se obezbediti odgovarajuća pomoć i podrška u domaćinstvu, u skladu sa procenom potreba korisnika i može obuhvatati održavanje dvorišta (košenje, uklanjanje lišća, iznošenje smeća, čišćenje, redovno održavanje i dr.), pripremu ogreva (cepanje drva, unošenje ogreva u pomoćne prostorije i dr.), sitne popravke u domaćinstvu (zamena sijalica, osigurača, brava i dr.).

Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaj o realizaciji menifestacije „Ravangrad Wine Fest 2022“, na kojoj je uzelo učešće preko 50 izlagača iz Mađarske, Hrvatske i Srbije. Izlagačima je na somborskom festivalu vina, u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, kotizacijom obezbeđen izložbeni prostor, kataloška i medijska promocija, a posetioci su uz ulaznicu dobili katalog izlagača, vinsku čašu, mogućnost degustacije različitih vrsta vina, hrane, kao i učestvovanje na stručnim predavanjima, a sve uz nastup nekoliko muzičkih sastava.

Na 151. sednici članovi Gradskog veća prihvatili su predlog Odluke o završnom računu budžeta Grada Sombora za 2022. godinu sa konsolidovanim izveštajem o trošenju sredstava budžetskih korisnika, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.