sreda, 26 april 2023 18:12

Između Apatina i Sombora jednom trakom do kraja juna

Putnici na relaciji Apatin - Sombor već su navikli na to da u dobrom delu puta saobraćaju odličnom saobraćajnicom, a ovih dana putari su ponovo na ovom putnom pravcu.

Naime, subotičko preduzeće „Vojput” je sa prvim danom radne sedmice počelo pripremne radove na deonici ovog puta od pružnog prelaza na Centrali pa do prvog skretanja za Kupusinu.
Na ovoj trasi saobraćaj se od ponedelјka odvija jednom kolovoznom trakom i regulisan je semaforima. Kako je najavlјeno krajnji rok za završetak radova je 30. jun, a nadležni su apelovali na učesnike u saobraćaju da budu strplјivi i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Ovaj zahvat putara je zapravo samo nastavak prošlogodišnjih radova kada je rekonstruisano sedam kilometara puta prilikom čega je za saobraćaj bila zatvorena deonica državnog puta Apatin - Sombor, od mosta koji vodi preko kanala DTD pa do ulaska u Apatin. Usled toga su putnici morali da koriste zaobilazni put, preko Prigrevice, ne bi li iz Sombora mogli do Apatina ili obratno. Da li će ovi radovi, kada je zbog njih već redukovan saobraćaj između Sombora i Apatina, biti iskorišćeni da se konačno uđe i u davno najavlјivan projekat rekonstrukcije somborskog mosta preko Velikog bačkog kanala, ostaje nepoznanica.

Uporedo sa juče započetim radovima u zapadnoj Bačkoj su trenutno aktuelni i radovi na putu Sombor - Subotica, između naselјenih mesta Aleksa Šantić i Bajmoka. Iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ su saopštili da će radovi trajati do 1. juna i da će se do tada izvoditi u dnevnim terminima od 7 do 16 sati. Tokom rekonstrukcije ove deonice državnog puta prvog B reda 12 saobraćaj će se odvijati neizmenično u jednoj saobraćajnoj traci i, kao i na putu ka Apatinu, biće regulisan semaforima ili ručnom signalizacijom.

Kako bi se saobraćaj između dva najveća grada na severu Srbije, Sombora i Subotice, ipak odvijao, iz JP „Putevi Srbije“ su preporučili da se koristi alternativni putni pravac Bajmok - Bački Sokolac - Telečka - Klјajićevo.

 Izvor: Dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.