Varošanima trim staza, Klјajićevčanima stadion Postavljanje tribina na stadionu u Kljajićevu
utorak, 18 april 2023 11:03

Varošanima trim staza, Klјajićevčanima stadion

Kao južnoslovenska kolevka jednog broja sportova, među kojima su i plivanje, vaterpolo ili stoni i „veliki“ tenis, najveći grad na Zapadu Bačke i danas vodi računa da svojim sportistima ali i rekreativcima pruži uslove da se bave sportovima.

Poduhvat je tim vredniji pažnje kada se zna da se pođednako vodi računa i o stanovnicima naselјenih mesta u somborskoj okolini, pa tako i žitelјi ovdašnjih sela ne zaostaju u sportskim objektima, što između ostalog rezultira time što veliki broj čak i vrhunskih sportista na nacionalnom nivou dolazi iz okoline Sombora.

Tako su ovih dana u toku završni radovi na izgradnji i uređenju trim staze u Rokovačkoj šumici, koja se nalazi na obodu najurbanizovanijeg dela grada, Novoj Selenči. Članovi Gradskog veća, Antonija Nađ Kosanović, zadužena za sport i omladinu i Slobodan Stanić gradski većnik, kojem je u opisu posla briga o ekologiji, iskoristili su priliku da obiđu radove kako bi se uverili da li sve teče po planu. Prema rečima Antonije Nađ Kosanović, koja je i sama bila vrhunski sportista i reprezentativac naše zemlјe u kajaku, radi se o trim stazi za trčanje koja je od velikog značaja za sve građane Sombora, a čija je dužina 750 metara, dok je širina staze jedan i po metar.

– Želeli smo da sačuvamo prirodu i da ne isečemo nijedno drvo, upravo je zato i trim staza takve širine. Nadam se da će služiti svim našim sugrađanima koji žele da se bave sportom, onima koji žele da dođu ovde u prirodu radi rekreiranja, ili pak održavanja nekih sportskih takmičenja – izrazila je nadu Nađ Kosanović, dodajući da je iz budžeta lokalne samouprave za 2023. godinu izdvojeno više od 8.000.000 dinara za unapređenje sportske infrastrukture.
Tom prilikom je naglasila da će se ulaganja u toj oblasti nastaviti i u ostalim naselјenim mestima, što se potvrdilo istog dana, kada su nakon obilaska završnih radova na uređenju trim staze u Rokovačkoj šumici, dva većnika obišla i Klјajićevo, jedno od najvećih somborskih sela, u kojem je u toku postavlјanje nadstrešnice nad postojećim tribinama na fudbalskom stadionu. Konstatujući da će izgradnja nadstrešnice biti od velike koristi stanovnicima Klјajićeva, jer će imati komfornije i bolјe uslove kada su u pitanju sportske aktivnosti i gledanje utakmica, Nađ Kosanović je za naredni period najavila uređenje staza oko bazena u tom mestu. Takođe je najavila i izdvajanje finansijskih sredstava iz buyeta lokalne samouprave za izgradnju tribina na seoskom fudbalskom stadionu u Staparu, koji je, drugim povodom, posetio prvi čovek izvršne vlasti.

Naime, na somborskom gradskom području se nastavlјaju ulaganja iz varoškog buyeta, sa cilјem unapređenja infrastrukture, u okviru kojih su započeti i radovi asfaltiranja trotoara u Staparu, a kako ovi radovi odmiču poželeli su da se uvere somborski gradonačelnik Antonio Ratković, sa načelnikom Zapadnobačkog okruga, Goranom Nonkovićem i članom Gradskog veća zaduženim za oblast komunalne delatnosti i investicije, Đorđem Zorićem.

– U Staparu će se raditi i rekonstrukcija dve raskrsnice, Ulica Paje Staničkova i Ulica Kralјa Petra Prvog, gde će jedan deo ulice biti rekonstruisan. Ono što je bitno, Staparci će uskoro dobiti pijaću vodu završetkom buster stanice, što je jedna velika investicija u koju smo godinama ulagali, a za nekih desetak dana ćemo biti u prilici i da obiđemo radove na izgradnji treće faze lokalnog puta regionalnog značaja od Stapara ka Sivcu – najavio je somborski gradonačelnik, precizirajući da će se nakon završetka te treće faze dobiti jedna potpuno nova saobraćajnica između ta dva mesta i to u dužini od oko skoro 16 kilometara.

Kako kaže, značaj saobraćajnice Stapar – Sivac, pored toga što „otvara“ ogromne površine polјoprivrednog zemlјišta za lakši pristup polјo – mehanizacije ovdašnjim ratarima, ogleda se i u tome što će nakon njenog, ali i završetka planiranog brzog puta „Osmeh Vojvodine“ koji treba da poveže granične prelaze sa Mađarskom kod Bačkog Brega i Rumunijom kod Nakova, žitelјi somborske, ali i okoline opštine Apatin dobiti mogućenost brzog „izlaska“ na ovaj, u suštini, poluatoput. Infrastrukturni radovi nastavlјaju se i u drugim naselјenim mestima, kao i u samom gradu, pa je u narednim danima planirano uređenje novih parking mesta u gradskoj Mesnoj zajednici Nova Selenča.

Izvor: dnevnik.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.