Tijana Kabić prva osoba iz Sombora koja je istrčala Bostonski maraton - najstariji maraton na svetu Tijana Kabić prva osoba iz Sombora koja je istrčala Bostonski maraton - najstariji maraton na svetu
utorak, 18 april 2023 10:07

Tijana Kabić prva osoba iz Sombora koja je istrčala Bostonski maraton - najstariji maraton na svetu

U ponedeljak 17.04.2023. godine u Sjedinjenim Američkim Državama održano je 127. izdanje najstarijeg i najprestižnijeg maratona na svetu – maratona u Bostonu. Obeležavajući deset godina od bombaškog napada na ovoj trci više od 30.000 trkača trčalo je od starta u gradiću Hopkintonu pa 42 kilometra do centra Bostona. Trkače je čekalo kišovito vreme i veoma velika vlažnost vazduha što je sa kombinacijom staze sa usponima zajedno činilo veoma ozbiljan poduhvat za sve trkače. Treba napomenuti da je Kenijac Eulid Kipčoge, svetski rekorder i dvostruki olimpijski rekorder trku završio na šestom mestu.

Za učešće na Bostonskom maratonu potrebno je ispuniti vremensku normu, a prema starosnim kategorijima. Upravo je to uspela članica Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ Sombor i još uvek aktulena prvakinja Srbije u maratonu za 2022. godinu naša sugrađanka Tijana Kabić. Tijana je ovu veoma tešku stazu u nepovoljnim vremenskim uslovima istrčala za 3 sata 10 minuta i 54 sekunde što je njeno drugo najbolje vreme, a i drugo najbolje gradsko žensko vreme u maratonu čime je Tijana potvrdila da je najbolja Somborska dugoprugašica u svakom smislu.

Tijana Kabić je takođe postala prva osoba iz našeg grada koja je istrčala najstariji i najprestižniji maraton na svetu. Prvi utisci iz Amerike jesu da je Tijana zadovoljna istrčanom trkom, ali je pre svega preplavljena emocijama i podrškom koja dolazi sa svih strana, a najviše iz njenog rodnog grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.