ponedeljak, 03 april 2023 19:31

Raspisan javni poziv za sufinansiranјe ugradnјe solarnih panela za proizvodnјu električne energije na porodičnim kućama

Grad Sombor raspisao je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelјa toplote na teritoriji Grada Sombora.

Sredstava koja su predviđena za sprovođenje ovih mera iznose 6.000.000 dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 3.000.000 dinara i Grad 3.000.000 dinara, a od ukupnog iznosa opredelјenih sredstava 5 miliona dinara namenjeno je za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije, a 1 milion za ugradnju kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelјa toplote.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju domaćinstva gde je podnosilac prijave vlasnik objekta za koji podnosi prijavu i gde je podnosilac prijave vlasnik ili nosilac prava nad brojilom, ili ukoliko podnosilac prijave nije vlasnik objekta za koji se podnosi prijava, neophodno je da ima prijavu boravka na adresi objekta za koji podnosi prijavu i uz prijavu da podnese pisanu saglasnost vlasnika objekta overenu od strane javnog beležnika da se za objekat može podneti prijava; da je izmirio obaveze po osnovu poreza na imovinu za 2021. godinu, da je priklјučen na distributivnu mrežu električne energije i da je na poslednjem računu za potrošnju električne energije registrovana potrošnja od minimum 30 kWh, kao i da je objekat legalan.

Ukoliko ima više od jednog vlasnika porodične kuće, potrebno je dostaviti saglasnost ostalih vlasnika prilikom prijave. Ukoliko podnosilac prijave nije vlasnik porodične kuće, potrebno je dostaviti saglasnost vlasnika.
Javni poziv je otvoren zaklјučno sa 24. aprilom 2023. godine.

Sve o uslovima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave pogledajte na sledećem linku:
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelјa toplote na teritoriji grada Sombora (2023.)

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.