sreda, 29 mart 2023 06:28

U toku završni radovi na asfaltiranјu obilaznice u Stanišiću

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, član Gradskog veća za oblast polјoprivrede Jovan Keča, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Đorđe Zorić, zajedno sa predstavnicima stručnog nadzora i Mesne zajednice „Stanišić“, obišli su danas završne radove na asfaltiranju atarskog puta u Stanišiću, takozvane obilaznice.

Reč je o asfaltiranju atarskog puta u dužini od 3350m, širine 4m, a radove izvodi preduzeće „Vojput“.

Gradonačelnik Sombora istakao je da će zahvalјujući ovom putu teška polјoprivredna mehanizacija moći da obiđe samo naselјeno mesto.

„Krajem prošle godine završili smo do nivoa tucanika ovaj atarski put cementnom stabilizacijom. Tada smo govorili da ćemo u narednim godinama da asfaltiramo ovu obilaznicu i na naše veliko zadovolјstvo, krajem marta, za koji dan, kompletno ova obilaznica biće asfaltirana. Ovo je veoma bitan put, s obzirom da većina teške mehanizacije, koja kada je sezona repe prolazi kroz naselјeno mesto Stanišić, sada će imati mogućnost da koristi ovu obilaznicu, kao i ostala polјoprivredna mehanizacija“ kazao je Ratković.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio i nove infrastrukturne radove u ovom naselјenom mestu.

„Ono što je veoma bitno za stanovnike Stanišića je da je pri kraju prva faza izgradnje dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću i da će u narednoj godini stanovnici ovog naselјenog mesta dobiti pijaću vodu, a još jedna lepa vest je svakako da očekujemo u ovoj godini da krene jedan veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže sa prečistačem otpadnih voda i upravo je Stanišić prvo naselјeno mesto gde će biti izvođeni ovi radovi. Mi i dalјe nastavlјamo sa izgradnjom atarskih puteva i otresišta u ovoj godini i zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je pomogao u finansiranju prve faze, a kompletno asfaltiranje finansirao je Grad Sombor u iznosu od oko 30 miliona dinara“ rekao je Ratković.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.