ponedeljak, 27 mart 2023 07:52

Predstava "Tartif“ Narodnog pozorišta Sombor izabrana za najbolju na Danima komedije u Jagodini

NAGRADA „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu na 49. „Danima komedije“ u Jagodini pripala je predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor u koprodukciji sa SNP Novi Sad, saopštio je večeras žiri festivala.

Nagradu „Miodrag Petrović Čkalja“ za najkomičniju predstavu po oceni publike osvojila je predstava „Neki to vole vruće“ Narodnog pozorišta Niš, koja je dobila najvišu ocenu tokom 49 godina trajanja jagodinskog festivala – 4,93.

Statutu „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja dobili su: Mladen Andrejević, za ulogu Čezarea u prestavi „Sitnice koje život znače“ u izviođenju Narodnog pozorišta u Beogradu, Beo art-a i Centra za kulturu Tivat, Hana Selimović za ulogu Virdžinije u predstavi „Čista kuća“ Ateljea 212, i Uroš Milojević za ulogu Džerija u predstavi „Neki to vole vruće“.

Nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Jelena Trkulja za ulogu Helen Habard u predstavi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda. Žiri je za najboljeg mladog glumca proglasio Stevana Vukovića za ulogu Stefana u predstavi „Bladi mun“ Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice. Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljena je Danici Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“.

Statuetu „Ćuran“ za najbolju režiju osvojio je Igor Vuk Torbica za predstavu „Tartif“, nagrada za kostimografiju pripala je Marini Medenici za predstavu „Ubistvo u orijent ekspresu“, a nagrada za scenografiju pripala je Vesni Popović za istu predstavu.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Lekari uvek upozoravaju na važnost vitamina u telu, no ima i nekih drugih elemenata vrlo bitnih za pravilno funkcinisanj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.