petak, 24 mart 2023 05:51

Somborka Vasilisa Pešić, najmlađi pisac Srbije

Jedanaestogodišnja Somborka, Vasilisa Pešić nedavno je završila svoj roman prvenac „Dve sestre i pećina tajni“. Ova talentovana devojčica, počela je da piše priče, ne tako davno, a priče su prerasle u roman. Vasilisa potiče iz umetničke porodice, te nije ni čudno da talenat ispolјi upravo kroz književnost, a otkrila nam je da su joj mlađe sestre često inspiracija pa je iz tog razloga ovaj roman po njima i dobio ime.

-Živim u Somboru, imam jedanaest godina, pišem uglavnom kratke priče. Volim da čitam, a pisanjem se bavim, kada imam za to dovolјno vremena, učenik sam petog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ Sombor.

Nedavno sam napisala prvu dužu priču, a ona je prerasla u jednu „malu knjigu“. Roman koji sam napisala je avanturistički i glavni junaci ove priče su moje mlađe sestre, Stefanija i Zarija. One su mi česta inspiracija. Po njima sam roman i nazvala „Dve sestre i pećina tajni“. Roditelјi su mi velika podrška. Deo letnjeg raspusta svake godine provodim kod bake i deke u Lapovu, napisanu priču odnosno roman sam predstavila upravnici biblioteke u Lapovu, a njoj se mnogo dopala i predložila mi je da rukopis objavim, što se i dogodilo, rekla je Vasilisa za sajt Radio Dunava.

Sasvim smo sigurni da Vasilisa Pešić postati odličan pisac i da ovaj roman prvenac neće biti i jedini u njenoj spisatelјskoj karijeri. Želimo joj mnogo sreće i još mnogo lepih književnih dela u budućnosti.

 Izvor Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Voće – namirnica koja na više načina blagotvorno deluje na zdravlje celog organizma. Obzirom da obiluje vitaminima, mine...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.