nedelja, 19 mart 2023 07:50

Humanitarno veče poezije Marka Miloševića

Povodom Svetskog dana poezije, 21. marta, Gradska biblioteka "Кarlo Bijelicki“ i Narodno pozorište Sombor, organizuju Humanitarno veče poezije Marka Miloševića.
Marko Milošević je pesnik čije stihove govore najbolji glumci iz regiona. „Poezija života“ je zajednički naziv za njegove četiri zbirke pesama: “Кroz život s dušom”, "Pobeda sebe“, "Zahvalan“ i "Кaput“.

"Osećam potrebu da svojim stihovima proživim opet svoju prošlost, preživim sadašnjost, dočekam budućnost, ostanem kad svi trenutno živi odu. Osećam potrebu da živim i tuđe živote, drame, sudbine. Da prijateljima dam, neprijateljima podam. A ljudi sa dušom, glumci, umetnici – HVALA – ostaćemo ili nestati, zajedno!“ Marko Milošević (https://poezijazivota.com)

U programu učestvuju: Marko Milošević, pesnik, stihove će govoriti Ivana V. Jovanović, glumica i Marko Malivuk, muzička pratnja. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je Udruženju žena Somborske šnajderke. Ulaznice možete kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta Sombor.

Cena ulaznice: 300 dinara.

Somborske šnajderke - Žene koje su nekada bile žrtve nasilja i društveno isključene iz zajednice, sada su žene preduzetnice, koje posluju na komercijalnom tržištu. Somborske šnajderke su grupa hrabrih žena, sa sličnim životnim pričama i sudbinama, žene pobednice i krojačice svoje sudbine, pa tek onda udruženje, odnosno socijalno preduzeće, koje se bavi izradom i proizvodnjom različitih tekstilnih proizvoda.

Izvor: RTV

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.