nedelja, 19 mart 2023 07:49

Zaposleni u „Somborskim novinama” nastavlјaju štrajk

Nastavlјen je štrajk zaposlenih u ovdašnjem nedelјniku tradicije duge 69 godina, „Somborskim novinama”.

Naime, pred Somborcima se u petak našlo izdanje ovog medija sa tek delom informativnog sadržaja koji su novinari „Somborskih” pripremili u slučaju da vlasnik ovog lista, Srđan Vučurević, izađe u susret njihovim zahtevima i isplati im nepune tri zarade koje im duguje.

Kako je zaposlenima na račune u četvrtak stigao samo drugi deo decembarskih zarada, oni su se odlučili da nastave štrajk, ali i da u svetlu neispunjenih svih zahteva u štampu puste „skraćeno” izdanje svog lista, koje pored komercijalnih oglasa i umrlica obuhvata i tek deo planiranog informativnog sadržaja. Tako su juče, pošto kolektivu od 11 zaposlenih nisu isplaćene sve zaostale zarade, „Somborske novine” na kioscima svoje čitaoce dočekale na svega 16, umesto uobičajene 32 strane, a prema rečima novinara ovog lista štrajk se nastavlјa do ispunjenja svih uslova, odnosno isplate svih dugovanja.


U međuvremenu, mada su i sami u nezavidnoj materijalnoj situaciji, zaposleni u „Somborskim novinama” su u četvrtak pokrenuli humanitarnu akciju otvaranjem štanda za prikuplјanje novca za lečenje mladog sugrađanina Luke Milića, a ovu akciju su nastavili i juče, na dan kada obično izlazi i njihov nedelјnik.

 Bez obzira na sve probleme koji su nas snašli, kolektiv „Somborskih novina” odlučio je da ovim malim gestom pokuša da pomogne onima koji su u još težoj situaciji od nas, a to su građani Sombora kojima je potrebna pomoć za lečenje. Zbog toga smo organizovali štand za prikuplјanje pomoći Luki Miliću, kojem su sredstva potrebna za nastavak lečenja u zemlјi i inostranstvu – pojasnila je novinarka „Somborskih”, Danijela Aksić Mirčeta.
Prikuplјeni novac biće preusmeren fondaciji „Budi human”, a redakcija „Somborskih novena” je pozvala i sve koji ne mogu da dođu do štanda da pošalјu SMS poruku sa brojem 831 na 3030.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.