Štrajk zaposlenih u „Somborskim novinama“ - Mesecima bez plate Štrajk zaposlenih u „Somborskim novinama“ - Mesecima bez plate
petak, 10 mart 2023 06:07

Štrajk zaposlenih u „Somborskim novinama“ - Mesecima bez plate

 

Uoči izlaska novog broja Somborskih novina koje izlaze već evo 69 godina,zaposleni u ovoj medijskoj kući su stupili u štrajk zbog višemesečnih neisplaćenih zarada. Saopštenje kolektiva Somborskih novina prenosimo u celosti.

Poštovane kolege,

Sutrašnji broj „Somborskih novina“ ni po čemu ne zaslužuje da se nazove brojem, jer se osim čitulja, malih i poslovnih oglasa, u njemu neće moći pronaći druge informacije značajne za građane, iz razloga što su zaposleni u „Somborskim novinama“ jednoglasno odlučili da pokrenu štrajk.

Kolektiv „Somborskih novina“ bio je primoran da se odluči na ovakav radikalan potez, iako se mesecima borio da do toga ne dođe i da pre svega naši čitaoci ne ostanu uskraćeni za informacije.

Nažalost, zaposleni u „Somborskim novinama“ već mesecima ne primaju zarade, a razgovori sa direktorom nisu doveli do toga da se problem reši.

Zbog toga u sutrašnjem broju objavljujemo samo plaćene strane kako bismo ispoštovali svoje stranke i poslovne partnere, a kako će biti u budućnosti, u ovom momentu ne znamo.

Zbog svega navedenog kolektiv „Somborskih novina“ svoje čitaoce moli za razumevanje i podršku, te da nam oproste ovaj potez na koji smo se teška srca odlučili i što nismo mogli bar ovaj primerak novina da podelimo besplatno.

Svi građani koji žele da nam pruže podršku mogu doći sutra u 9 časova ispred šaltera „Somborskih novina“ (ulica Laze Kostića), gde ćemo razgovarati sa čitaocima i iskazati svoje nezadovoljstvo situacijom u koju smo dovedeni.

Kolektiv „Somborskih novina“

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.