„Stari kružni tok“ u novom izdanju od danas otvoren za saobraćaj „Stari kružni tok“ u novom izdanju od danas otvoren za saobraćaj
sreda, 13 maj 2020 08:56

„Stari kružni tok“ u novom izdanju od danas otvoren za saobraćaj

Kružni tok na Vidovdanskom trgu danas je zvanično otvoren za saobraćaj. Ovo je četvrta raskrsnica u Somboru koja je izgradnjom kružnog toka dobila veću bezbednost za sve učesnike u saobraćaju.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović prilikom otvaranja saobraćajnice istakla je da je ostvaren plan da se jednom godišnje, radi veće bezbednosti saobraćaja u gradu, izgradi po jedan kružni tok.

„Danas su završeni radovi na Vidovdanskom trgu koji su podrazumevali izmenu toka saobraćaja na lokaciji koja je sada prilagođena tome da funkcioniše kao kružni tok. Naša ideja i plan jeste bio da svake godine izgradimo po jedan kružni tok i za četiri godine mi imamo i ovaj, kao četvrti u našem planu i našoj realizaciji, što nam je i bio cilj. Nadamo se da će ovo doprineti bezbednosti saobraćaja, ali i ambijentalnom uređenju jedne ovakve raskrsnice, koja je do sada bila dosta komplikovana i sam projekat je zahtevao dosta napora za realizaciju, ali razumemo da će i to svakako doprineti boljoj i funkcionalnijoj upotrebi jedne ovakve raskrsnice, kako za vozila, tako i za pešake“ izjavila je gradonačelnica Golubović, dodavši da je ovo prvi kružni tok u Somboru sa dve saobraćajne trake.

Predsednik Mesne zajednice „Crvenka“ Goran Velebit rekao je da je velik broj građana uputio inicijativu Mesnoj zajednici za regulaciju ove raskrsnice. „Mi smo kao Savet mesne zajednice podneli zahtev Gradskoj upravi što je Grad prepoznao kao nešto što je jako dobro i vrlo brzo su odlučili da urade kružni tok“ istakao je Velebit.

Direktor JKP „Prostor“ Sombor Goran Nonković rekao je da je sam tehnički deo realizacije ovog kružnog toka bio dosta specifičan, pre svega zbog sadržaja koji se nalazi unutar kružnog toka. „Ja kao direktor preduzeća koje se bavi upravljanjem puteva mogu da kažem da sam sa ovom, pre svega, tehničkom regulacijom saobraćaja izuzetno zadovoljan. Deo (saobraćaja) koji dolazi iz (ulice) Miloša Obilića je konačno rešen, a i sve ulice što nastavljaju na ovaj kružni tok i pripadaju krugu venca imamo u planu da regulišemo u narednom periodu“ naglasio je Nonković.

U okviru rekonstrukcije izmenjen je deo kolovozne konstrukcije, postavljeni su novi ivičnjaci, izgrađena su pešačka ostrva, atmosferska kanalizacija sa delom novih slivnika i postavljena je nova saobraćajna signalizacija kojom je raskrsnica pretvorena u kružni tok. Radovi na izgradnji kružnog toka iskorišteni su i za rešavanje problema fekalne kanalizacije na delu Venca u ukupnoj dužini od 200 m. Investitor je Grad Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.