Novi konkurs bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu Novi konkurs za kupovinu kuća na selu Foto: Ilustracija
sreda, 01 mart 2023 06:09

Novi konkurs bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je konkurs za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u 2023. godini. Prijave traju do utroška sredstava predviđenih za ove namene, a najkasnije do 1. novembra.

 

Za dodelu bespovratnih sredstava mogu konkurisati punoletni državljani Republike Srbije koji nemaju navršenih 45 godina života i pripadaju sledećim kategorijama: pojedinac, samohrani roditelj, bračni par, vanbračni partneri.

Bespovratna sredstva se dodeljuju za kupovinu seoske kuće koja se nalazi u svim naseljenim mestima u Republici Srbiji, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Ministarstvo za brigu o selu dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom čija procenjena tržišna vrednost nepokretnosti ne može biti veća od 1.200.000 dinara.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu seoske kuće sa okućnicom iznosi 1.200.000 dinara.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da je za kupovinu seoskih kuća u 2023. godini opredeljeno ukupno 500 miliona dinara. Istakao da su uslovi konkursa ostali isti. Za pomoć mogu da konkurišu mlađi od 45 godina, državljani Srbije ne u kraćem periodu od tri godine, koji nemaju već stan ili kuću, ali mogu da imaju u vlasništvu poljoprivredno zemljište.

Krkobabić je napomenuo da je u prethodnom periodu useljena 1.631 kuća u 119 lokalnih samouprava.

Tekst konkursa i prateća dokumentacija mogu se preuzeti ovde.

Slobodno vreme

Lifestyle

Za njih je broj 8 magičan, pa se sve vrti oko njega. U redu mjanmarskih sveštenika već vekovima se praktikuje posebna v...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.