subota, 11 februar 2023 05:48

Sednica gradskog veća: Usvojen program primarne zdravstvene zaštite

Gradsko veće grada Sombora održalo je u četvrtak, 9. februara, 141. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 18 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće donelo je odluku o raspisivanju Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata, udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji grada Sombora za 2023. godinu. Za ovaj konkurs iz gradskog budžeta je izdvojeno 2.000.000,00 dinara, a sufinansiraće se projekti i programi u oblasti kulturnih delatnosti nacionalnih manjina, zaštite kulturnog nasleđa i obrazovanja. Javni konkurs biće objavlјen u Somborskim novinama i na zvaničnom gradskom sajtu.

Gradsko veće na današnjoj sednici usvojilo je Program primarne zdravstvene zaštite za 2023. godinu, koji će se bazirati na tri podprograma: unapređenje dentalnog zdrtavlјa „Zdravi zubi za sve“, unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga „Stručni i opremlјeni za vas“, kao i ravnomernu pristupačnost i dostupnost zdravstvenim uslugama „Zdravi i na selu i u gradu“. Za realizaciju posebnih programa primarne zdravstvene zaštite Doma zdravlјa „dr Đorđe Lazić“ Sombor u gradskom budžetu izdvojeno je 33.000.000,00 dinara.

Kako se određenom broju korisnika stambenih jedinica, koje su u vlasništvu Grada Sombora, dugovanja za utrošenu električnu energiju obračunavaju po višoj tarifi, namenjenoj za komercijalno snabdevanje privrednih subjekata, Gradsko veće odobrilo je da se lokalna samouprava obrati Elektrodistribuciji Srbije kako bi se korisnicima stambenih jedinica koje su u svojini grada Sombora, omogućilo da dugove za utrošenu električnu energiju plaćaju po ceni koja važi za domaćinstva, odnosno individualne korisnike.

Na 141. sednici Gradsko veće prihvatilo je i ponude JKP „Zelenilo“ za održavanje spomenika znamenitih ličnosti na javnim površinama i groblјima i za održavanje fontana i česmi za 2023. godinu, kao i ponudu JKP „Prostor“ za popravku i tekuće održavanje popločanih površina u gradu za 2023. godinu.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog za dodelu Povelјe grada Sombora za 2023. godinu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prema podacima Interpola, globalna ilegalna industrija lažnih lekova najbrže je rastuća kriminalna delatnost na svetu sa...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.