Cena pregleda kod dr Nestorovića na koji se čeka mesecima: Da li je ovo mnogo ili malo Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

Cena pregleda kod dr Nestorovića na koji se čeka mesecima: Da li je ovo mnogo ili malo

Cena pregleda kod doktora Branimira Nestorovića (70), pedijatra, pulmologa i alergologa, sa dodatnim testom ide i do 11.000 dinara. Uprkos kontroverznim izjavama o zaraznim bolestima, vakcinaciji, ali i brojnim drugim temama, jedan od najpopularnijih dečjih lekara u Srbiji, jer se na pregled u njegovoj privatnoj ordinaciji čeka i do šest meseci.

Ukoliko roditelj odluči da leči dete kod doktora Nestorovića, moraće da pozove njegovu privatnu ordinaciju, ali i da bude jako uporan. Broj za zakazivanje je gotovo nemoguće dobiti, a objašnjenje zaposlenih u ovoj ustanovi je, da su prezauzeti velikim brojem pacijenata.

“Imajte razumevanja ako se sestre ne jave, jer često imamo puno pacijenata”, piše na sajtu Nestorovićeve ordinacije.

Međutim, na ovom sajtu ne piše koje su cene pregleda kod dr Nestorovića, ali kad konačno uspete da dobijete vezu, saznaćete da možete detetu zakazati odlazak u njegovu ordinaciju tek za jul mesec, a to će vas koštati oko 8.000 dinara.

Nema termina do jula

“Kod profesora je sve zauzato do kraja juna. Možemo da Vam zakažemo tek za jul”, rekla nam je ljubazno medicinska sestra, koja se posle 10 poziva, konačno javila na telefon.

Na naše pitanje koliko košta prvi pregled, odgovorila je da je cena pregleda kod doktora Nestorovića 8.000, a sa alergo testom 11.000 dinara.

Podsetimo, dr Nestorović je i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u penziji, nekadašnji je načelnik Službe pulmologije i alergologije Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“. Ovaj doktor, od nedavno i poslanik, odlikovan je Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena. Osnivač je i predsednik Udruženja “Vitezova reda zmaja“, a bio je nosilac liste “Mi – glas iz naroda”.

Inače, kada se u javnosti pomene ime prof. dr Branimira Nestorovića, većina građana setiće se bar jedne od apsurdnih izjava i stavova, koje je ovaj lekar zagovarao proteklih godina, naročito od pojave pandemije koronavirusa, tokom koje je govorima briljirao, još kao član “prve postave” Kriznog štaba, iako ga je javnost svrstala u antivaksere.

Dečji lekar – poslanik

Danas više ne pričamo samo o lekaru, antivakseru, teoretičaru zavere, doktoru “Haosu”, već o poslaniku u Narodnoj skupštini, koji je od političkog autsajdera, samo svojim egzotičnim, i narodu očigledno primamljivim, rečnikom, oprečnim mišljenjima, “bajkama za laku noć”, uspeo da probije cenzus na jučerašnjim parlamentarnim izborima.

Poslednji ispadi narodnog poslanika, lidera pokreta „Mi – glas iz naroda“, Branimira Nestorovića odigrao se nedavno, kada je izjavio da smatra da treba ponoviti beogradske izbore i ocenio da bi na tim izborima predstavnici dela opozicije prošli katastrofalno. Takođe, jedna od njegovih skandaloznih izjava bila je da „iza masovnih ubistava u Srbiji stoje ‘raznorazne službe’ sa ciljem da destabilizuju državu“.

Brojne titule, visoko obrazovanje, naučni radovi, predavanja, stručno iskustvo, međutim, nisu pokolebali bizarne teorije ovog lekara u penziji, sad aktivnog politčara, koji ipak ne odustaje od medicine, a u svojoj ordinaciji se, kako saznajemo, pojavljuje dva puta nedeljno. Pacijenata mu ne manjka, jer su roditelji u Srbiji spremni mesecima da čekaju, kako bi dobili mišljenje i dijagnozu za svoje dete, od čoveka koji veruje da su ljudi sa plavim očima stigle sa Marsa.

Izvor: nova.rs

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.