Recept za napitak koji snižava šećer u krvi i doprinosi mršavljenju

Stručnjaci navode da jedna čaša dnevno ovog napitka pomaže u mršavljenju i snižavanju šećera u krvi.

Doktor Erik Berg ističe da jabukovo sirće može učiniti čuda za vaše zdravlje. On je istakao da ga treba popiti pre spavanja i dodao da je sirćetna kiselina, koja je glavna kiselina u jabukovom sirćetu, antiglikemična.

„To znači da može pomoći u snižavanju šećera u krvi nakon obroka. Sirćetna kiselina takođe može pomoći u smanjenju šećera u krvi ujutro“, rekao je doktor.

Nedavna studija iz 2023. godine otkrila je da su odrasli sa dijabetesom tipa 2 koji su konzumirali 30 ml jabukovog sirćeta dnevno doživeli značajnija poboljšanja nivoa hemoglobina A1c u poređenju sa onima u kontrolnoj grupi koja nije.

Pored toga, ranija studija iz 2018. godine posmatrala je grupu gojaznih odraslih koji su bili na dijeti sa ograničenim unosom kalorija. Učesnici su konzumirali dve supene kašike, ili 30 ml, jabukovog sirćeta dnevno.

Zatim su ih uporedili sa kontrolnom grupom koja nije pila sirće. Rezultati nakon 12 nedelja pokazali su da je grupa koja je konzumirala sirće izgubila više kilograma od grupe koja je samo sledila dijetu, prenosi ekpress.co.uk.

Priprema:

Pomešajte 1-2 kašike jabukovog sirćeta sa jednom šoljom vode jer konzumiranje nerazređenog sirćeta bilo koje vrste može oštetiti grlo i jednjak.

Popijte ga uveče. Konzumiranje jabukovog sirćeta 2-3 sata pre odlaska u krevet može pomoći u smanjenju šanse za loše varenje ili refluks kiseline.

Možete ga koristiti i u ishrani – jabukovo sirće je odličan dodatak salatama ili marinadi za meso i povrće.

Pre nego što konzumirate kiselu hranu kao što je jabukovo sirće, imajte na umu da može dovesti do smetnji u varenju i refluksa kiseline, posebno ako se konzumira pre spavanja. Konzumiranje sirćeta i kisele hrane takođe može istrošiti vašu zubnu gleđ. Da biste zaštitili zube, obavezno isperite usta vodom.

Pored toga, pre bilo kakve promene u svom zdravstvenom režimu ili ishrani, prvo se konsultujte sa svojim lekarom. Uvek tražite savet lekara ili drugog kvalifikovanog zdravstvenog radnika za sva pitanja koja imate u vezi sa određenim zdravstvenim stanjem, prenosi n1info.hr.

Slobodno vreme

Lifestyle

Društvene mreže često promovišu zdravstvene trendove koji se predstavljaju kao revolucionarni, ali naučnici upozoravaju ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.