Kako ubrzati metabolizam: Stručnjaci otkrili dva trika

Brži metabolizam znači efikasnije sagorevanje kalorija, što može pomoći u gubitku težine i poboljšati nivo energije.

Ubrzanje metabolizma za 30 posto može biti lakše nego što se čini. Uvođenjem određenih navika i promena u načinu života, možete značajno poboljšati svoj metabolizam i uživati u energičnijem i zdravijem životu. Dr. Joseph Ambani preporučuje dva ključna koraka za ubrzanje metabolizma za 30 posto: povećanje unosa proteina i praktikovanje intervalnog treninga visokog intenziteta (HIIT).

Proteini imaju veći termički efekat u odnosu na masti i ugljene hidrate, što znači da telo troši više kalorija za njihovo varenje i obradu. Takođe su važni za održavanje i izgradnju mišićne mase, koja sagoreva više kalorija u mirovanju u poređenju sa masnim tkivom.
Povećanje unosa proteina može privremeno ubrzati metabolizam zbog termičkog efekta hrane (TEF), koji je najviši upravo kod proteina i može ubrzati metabolizam za 15-30 posto, kako objašnjava Ambani.

HIIT je efikasna metoda vežbanja koja kombinuje kratke intervale intenzivnog vežbanja sa periodima odmora ili vežbanja nižeg intenziteta. Ova vrsta treninga povećava sagorevanje kalorija tokom vežbanja i nakon njega, što dodatno ubrzava metabolizam.

Integrisanjem ovih strategija u svoju svakodnevnu rutinu možete značajno podržati svoje ciljeve mršavljenja, poboljšati energiju i ukupni kvalitet života.

izvor: b92.net

Slobodno vreme

Lifestyle

Bez obzira na to da li već imate decu ili tek planirate porodicu, pročitajte šta kažu zvezde o vama kao ocu...U daljem t...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.