Dva zabrinjavajuća znaka raka - simptomi koje ne smete da ignorišete FOTO: Shutterstock

Dva zabrinjavajuća znaka raka - simptomi koje ne smete da ignorišete

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jakog bola u nekom trenutku svoje bolesti.

- Iako bol ne oseća svaki kancerološki pacijent, većina njih se susreće s bolnim stanjima u nekoj fazi svoje bolesti. Kako ćelije raka rastu, one pritiskaju okolna tkiva. Takođe izazivaju upalu i otok, dok neke vrste raka proizvode hemikalije koje pojačavaju osećaj bola - pojašnjava doktorka.

Ovo teško stanje stanje može da izazove sve vrste bola, od tupog do pulsirajućeg i oštrog. Takođe može da bude lokalizovan na različitim mestima, uključujući glavu, grudi, leđa, udove, stomak i još mnogo toga. Međutim, znakovi kancerogenog bola su istrajnost u dužini trajanja, ali i u intenzitetu.

- Važno je uzeti u obzir sve vrste bolova - svi ih imamo s vremena na vreme. U celini, ovi bolovi prolaze sami od sebe i nestaju. Međutim, ako imate neki novi bol koji je uporan i ne smanjuje se nakon tri nedelje, trebalo bi da posetite svog lekara opšte prakse - napominje dr Li, piše Express.co.uk.

- Ako imate bol koji je neuobičajen za vas, vodite evidenciju o njemu. Zapišite kada ima tendenciju da se javi, kakva je to vrsta bola, koliko dugo traje i da li ide na bolje ili na gore.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.