Ove biljke i cveće NIKAKO NE UNOSITE U KUĆU jer donose nesreću i besparicu: Jedna je posebno "opasna"

Drevna kineska veština uređenja prostorija feng šui, tvrdi da biljke sa trnjem, one koje umiru i venu, veštačke i otrovne treba izbegavati, jer se veruje da donose nesreću.

1. Biljke s trnjem ili oštrim lišćem

Biljke uglavnom unose pozitivnu energiju u vaš dom, ali one šiljaste i bodljikave, poput kaktusa, su izuzetak, piše Fengshuibeginner.

Kaktus ima oštre i šiljaste bodlje koje podsećaju na „otrovne strele“ koje su usmerene prema okolini ili osobi. Iz tog razloga nikad ne smemo postavljati kaktuse u dnevni boravak ili spavaću sobu. Ne želite da vam negativna energija remeti odmor ili san.

Osim toga, takve biljke predstavljaju sigurnosni problem jer svojim oštrim vrhovima mogu uzrokovati povrede, naročito ako imate malu decu.

2. Biljke koje umiru i venu

Primarna svrha stavljanja biljaka u dom je da se prostor ispuni zelenilom, pozitivnom energijom i svežim vazduhom. Stoga sve biljke moramo održavati na odgovarajući način kako bismo ih održali na životu. Zato se morate rešiti uvenulih biljaka koje stvaraju ustajalu energiju koja je štetna za stanare i prostor.

Pa, ako želite da unesete biljke u svoj dom, budite predani njihovom održavanju. Ako niste spremni na takav korak, možda bi bilo bolje da odustanete od biljaka.

3. Veštačke biljke

Predstavljaju privlačenje ljudi s lažnim motivima ili zlim namerama u vaš život. Održavanje veštačkih biljaka takođe nije jednostavno i traži stalno čišćenje jer lako skupljaju prašinu. Prašina i prljavština su nesumnjivo loš feng šui.

4. Otrovne biljke

Svakako moramo izbegavati biljke koje ispuštaju otrovne gasove, poput monstere, mandale i mimoze. Izbegavajte ih ako voljenoj osobi želite da poklonite neku biljku, a odlučite se za one koje nose dobru simboliku i značenje.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.