Trik sa prstima od 3 minuta koji eliminiše bes, tugu i nervozu

Da li ste nervozni, tužni, ljuti, ne usuđujete se da sledite svoje ciljeve ili se stalno plašite? Pomozite sebi ovom drevnom metodom koja ublažava pomenuti emocionalni stres za nekoliko minuta, piše Aktivni.si.

Akupresura je drevna tehnika koja uz pomoć pritiska na određene delove tela može da ublaži razne tegobe. Akupresura je stara preko 5.000 godina i jednostavno „koristeći snagu i osetljivost prstiju, akupresura efikasno ublažava probleme povezane sa stresom, povećava cirkulaciju, smanjuje bol i idealna je za jačanje imunološkog sistema“, navodi Vikipedija.

Tehnika koju vredi isprobati

Tehnika koju vam danas predstavljamo je jednostavna energetska tehnika koju možete da radite bilo gde i bilo kada, kaže Pam Doremus – američka učiteljica joge i majstorica reikija. I objašnjava kako možemo da utičemo na negativne emocije pritiskom na određene prste.

Palac – zabrinutost

Kažiprst – strah

Srednji – bes

Domali – tuga

Mali prst – nisko samopouzdanje, neodlučnost, nedostatak hrabrosti za ostvarenje želja i ciljeva

Kako implementiramo metodu?

Sedimo ili stojimo, ne govorimo. Biramo prst kojim pokušavamo da utičemo na određenu emociju i nežno ga držimo 2-5 minuta. Za to vreme treba da osetite puls u prstu, a zatim ga pustite i po želji nastavite do sledećeg prsta. Dišemo duboko.

Ako ove emocije osećamo svakodnevno, možemo birati sve prste i redovno izvoditi tehniku, kao svojevrsni dnevni jutarnji ili večernji ritual. Tehnika se može koristiti i na poslu, kada nas nešto naljuti, pred ispit, pre ili posle važnog sastanka. Tehnika se može koristiti kada nas veze nerviraju ili kada želimo da poboljšamo samopouzdanje i skupimo hrabrost za nove poduhvate.

Izvor: danas.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti