Kako podići vezu na viši nivo?

 

Partnerska ljubav i ljubavne veze prirodno predstavljaju izuzetno značajan segment života većine i mnogi će zarad ljubavi biti spremni da prevaziđu brojne prepreke. S druge strane, kada osećamo da je na ovom planu sve u redu i partner u nama budi sigurnost, neretko se dešava da se uljuljkamo u udobnosti stabilne veze i time dovedemo vezu u fazu stangacije. Kao i svi ključni čionioci života, veza sa partnerom je nešto što iziskuje neprestano ulaganje i težnju ka unapređivanju, budući da napredak u ovom smislu nema limita. Više o načinima na koje bi trebalo neprestano podizati vezu na naredne, više nivoe, činiti je dinamičnom i obnavljati povezanost sa partnerom u svakom pogledu, pročitajte u tekstu koji sledi.

Negovanje kulture otvorenog razgovora

Ne biste li zaista neprestano radili na svojoj vezi, potrebno je ustanoviti i negovati kulturu otvorenog razgovora sa partnerom. U pitanju su razgovori sa konkretnim povodima u vezi vašeg odnosa, kao što su eventualna nezadovoljstva i frustracije, potrebe za razumevanjem određenih postupaka partnera i njegovih stavova, a zatim i zarad boljeg razumevanja unutarnjeg života vašeg partnera i njegove svakodnevice mimo odnosa sa vama. Razgovorom ćete nadograđivati ljubavnu vezu i otkrivati segmente ličnosti svog partnera, upoznavati se sa njegovim iskustvima, ali i stati na put eventualnim problemima, koji, ukoliko se prećute i guraju pod tepih, mogu kasnije naštetiti vašem odnosu.

Održavanje strasti i dinamike seksualnog života

Za održavanje strasti nije dovoljna fizička privlačnost, za koju je dobro da postoji, ali nije jedini uslov za podizanje ovog segmenta ljubavne veze na željeni nivo. Naročito u stabilnim i dugim vezama, strast je nešto što se lako troši i na njoj je potrebno raditi ne bi li među vama neprestano postojala. Čak i ukoliko primetite da je došlo do jenjavanja seksualne želje i da je vaš seksualni život došao u ćorsokak, nemojte bii malodušni i pomišljati na to da partner ne oseća potrebu za nežnoću prema vama, već se okrenite načinima na koje biste ga mogli oporaviti. Iznenadite partnera izazovnim vešom, neočekivanim romantičnim gestovima, upoznajte ga sa nekim interesantnim rekvizitima, kao što su vibratori za žene koji predstavljaju sjajan vid stimulacije u toku predigre. Na ovu temu takođe možete povesti i razgovor sa partnerom, te ga otvoreno pitati o njegovim željama i onome što bi ga dodatno uzbudilo.

Učestvovanje u zajedničkim aktivnostima

Sjajan način da podignete vezu na jedan viši nivo je da praktikujete redovne zajedničke aktivnosti, koje mogu biti društvenog tipa ili fizičke, takmičarske ili u vidu hobija. Ovime ćete dobiti priliku da upoznate partnera u jednom drugačijem kontekstu, a takođe ćete imati dodatne teme za razgovor i još jednu stvar koju ćete deliti. Ukoliko ovo postane vaša rutina, izbeći ćete zamku užurbanog savremenog života, koji partnere često razdavaja, svodeći njihove razgovore na tekuće obaveze i suživot na takozvano cimerisanje.

Povremena odvajanja

Iako ne sasvim očigledno, zapravo je sasvim logično da povremena odvajanja partnera zapravo doprinose kvalitetu njihove veze. Ovo znači da je za vaš odnos dobro da imate neke aktivnosti u kojima ćete učestvovati i bez partnera, da povremeno provedete vikende na različitim stranama i da imate interesovanje koje je samo vaše, bilo da je u pitanju hobi ili serija koju ćete pratiti. Ukoliko s vremena na vreme napravite malu distancu, koja nije emotivna već doslovna fizička distanca, zaželećete se jedno drugoga i kasnije više uživati jedno u drugome.

Kako je ljubav najveća pokretačka sila, ona je nesumnjivo vredna ulaganja truda i vremena, a ukoliko počnete da je podrazumevate, stavljate je zapravo na ispit koji je teško položiti. Čak i kada je bezuslovna, ljubav traži posvećenost ne bi li mogla biti na pravi način iskazana i ne biste li mogli uživati u njoj na pravi način. Nemojte zastajati na svom putu ka boljitku u ovom pogledu i razmotrite načine na koje vaš odnos sa partnerom može biti još kvalitetniji, što će u velikoj meri uticati na vaš ukupan kvalitet života.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.