Top 3 razloga zbog kojih bi trebalo jesti kruške: Hranljivije su od jabuka i pune minerala

Sigurno ste već milion puta čuli savet kako bi, pre ili posle obroka, trebalo pojesti jabuku zbog većeg osećaja sitosti. Ali, jeste li znali da je hranjiva vrednost kruške veća od one koju imaju jabuke?

Slasne i mirisne kruške važe za jednu od najzdravijih voćki na svetu. Rastu na mnogim meridijanima, a u Srbiji su zastupljene od juna do kasne jeseni.

Plodovi krušaka su prepuni minerala kalijuma, bakra, fosfora, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i brojnih mikroelemenata. Bogati su vitaminima, K, A i C, kao i većinom vitamina iz grupe B i D.

Međutim, pored vitamina i minerala koje možemo da unesemo u telo, kruške imaju još mnogo blagodeti.

1. Ubrzavaju metabolizam
Kruške sadrže veliki broj vlakana koje normalizuju i ubrzavaju varenje i takođe pospešuju rad creva. Kruške ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas zasititi, tako da su odlična namirnica za sve one koji žele da izgube kilograme.

2. Čiste organizam
Ovo voće ima pozitivan efektan na jetru, bubrege i želudac i omogućava ovim organima da se oporave i očiste, a šećeri iz nje ne zahtevaju lučenje insulina za varenje, pa se zato kruške preporučuju dijabetičarima.

3. Jačaju imunitet
Kruška je bogata antioksidansima koji smanjuju nivo slobodnih radikala u telu. Sadrži vitamine i minerale koji će pomoći organizu da se obrani od virusa i prehlade.

Ubacite dve kruške sa drugim omiljenim voćem u blender i okrepite telo.

izvor:telegraf.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.