Pet najboljih filmova svih vremena prema izboru Pauline Manov Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pet najboljih filmova svih vremena prema izboru Pauline Manov

Glumica Paulina Manov, koja je ove godine ponovo osvojila prestižnu nagradu "Carica Teodora" na Filmskim susretima u Nišu, podelila je sa čitaocima N1 svoju listu pet najboljih filmova svih vremena.

Paulina Manov, koju osim u „Ruskom konzulu“ gledamo i u predstavi „Pozicija deteta“ u Beogradskom dramskom pozorištu, odabrala je sledeće filmove, naglasivši da su ovo naslovi koje ona lično voli.

„Kum 2“ (The Godfather Part II, Frensis Ford Kopila, 1974)

„Biram ‘Kum 2’ u odnosu na prvi deo zbog Roberta de Nira, jer on je tu najbolji frajer na svetu. Taj karakter. On tu postaje glava porodice, padre de familia, preuzima stvar u svoje ruke. Kroz njegov lik se pokazuje šta je pravi muškarac, otac, alfa“, rekla je ona.

 „Petparačke priče“ (Pulp Fiction, Kventin Tarantino, 1994)

„Ovaj film je zabavan. Uvek kad ga pogledam, ostavi mi lep utisak“, rekla je.

„Život je lep“ (La vita è bella, Roberto Benini, 1997)

„To je predivan film. Na jedan takav način ispričana je veoma teška priča. Ta situacija je predstavljena detetu na genijalan način“, objasnila je.

„Majstori, majstori“ (Goran Marković, 1980)

„Ovaj film smo živeli kao deca. Nažalost, danas kao da je preslikano. Kolektiv i likovi su maestralno odigrani, smišljeni, napisani“, dodala je.

„Varljivo leto ’68“, (Goran Paskaljević, 1984)

„Obožavam taj film. On uvek unese proleće u moju dušu. Razveseli me i unese roze boju u moj život“, kazala je glumica.

Izvor: n1info.rs

 

 

 

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Klimatske promene ubrzavaju zagrevanje okeana, što tera ajkule da napuštaju koralne grebene Ajkule su ključne za održav...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.